Nieuws

Shared dining bij restaurant Nela op Zuidas Amsterdam

Amsterdam heeft er een culinaire hotspot bij. In Valley op de Zuidas opent donderdag 25 augustus Nela. Initiatiefnemer The Waverly Group bundelt de krachten met de internationale chefs Hari Shetty en Ori Geller, die er gerechten serveren op basis van het shared dining-principe.

Nela betekent puur en precies dat is wat de beide chefs op alle vlakken laten terugkomen in hun restaurant.

Inkopen bij de bron
Van pure gastronomie, waarbij het element vuur samenkomt met de allerbeste ingrediënten die direct worden ingekocht bij de bron, tot en met het design, dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm.

Open vuur
De menukaart is een afspiegeling va eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori hebben bewust gekozen voor live fire cooking. ‘Omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd.’

Wijnen uit alle windstreken
Het shared dining-principe moet ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij Nela. ‘De gerechten die het meest worden besteld, gaan het hart van de menukaart vormen’, zo laten de twee weten.

Nela Amsterdam Hari Shetty en Ori Geller
Foto: Jesaja Hizkia
Hari Shetty en Ori Geller. Foto: Jesaja Hizkia

Wijnliefhebbers kunnen zich tegoed doen aan ‘unieke wijnen uit alle windstreken’, en vanuit de ruime cocktailbar worden ‘klassieke en verrassende creaties bereid met hetzelfde principe van puurheid’.

Interieur
De inrichting van het restaurant kenmerkt natuurlijke kleuren en materialen als wol, hout, metaal en steen, en komt uit de koker van Studio Framework. De aankleding is in de vorm van objecten en kunst die varieert van handgemaakt keramiek tot en met een wandtapijt van wol.

Houtgrill
Vanaf de entree heb je als gast zicht op de open keuken met het vuur dat brandt vanuit de houtgrill en oven. Ben je een echte liefhebber, neem dan plaats aan de Chef’s Counter. Gek op wijn, vraag dan om een plek bij de op maat gemaakte wijnklimaatkast.

Valley
Nela bevindt zich op de tweede verdieping van Valley, een duurzaam en innovatief gebouw op de Zuidas in Amsterdam. Het restaurant is een initiatief van entrepeneur Gilad Hayeem van The Waverly Group.

Lees ook:
Bridges Amsterdam ontvangt trofee voor winnen kookwedstrijd
Nieuwe general manager voor Grand Hotel Amrâth Amsterdam
Nieuwe directeur voor hotel De L’Europe in Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Wielrenners Vuelta in Utrechts hotel: ‘Zorgt voor zoveel saamhorigheid’

Volgend artikel

Gorinchem krijgt ‘meest duurzame Van der Valk-hotel’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.