Nieuws

Peter Lute opent Green na jaar perfectioneren officieel

Peter en Marieke Lute hebben de opening van Green een officieel tintje gegeven. Het afgelopen jaar gebruikte het duo om hun restaurant op de 26e verdieping van de Valley in Amsterdamse te perfectioneren en bij te schaven. Nu staat het concept, dat draait om pure ingrediënten, laagdrempelige gastvrijheid en topkwaliteit.

Green is onderdeel van de flagship store van Molteni&C en huisvest op de 26e verdieping van de Valley op de Zuidas in Amsterdam. In het restaurant ervaar je Peter Lute next level, aldus de initiatiefnemers.

Amsterdam

Peter heeft zijn culinaire sporen verdiend en heeft met zijn vrouw Marieke de tijd genomen om alles binnen Green te perfectioneren. Nu vindt het duo het tijd om de deuren wijd open te gooien voor iedereen die op zoek is naar een ongedwongen lunch of diner ‘met het mooiste uitzicht van Amsterdam’.

Molteni&C

Green staat voor pure ingrediënten, laagdrempelige gastvrijheid en topkwaliteit. De entree ligt verscholen in de interieurwinkel Molteni&C, waardoor je het gevoel hebt naar een speak-easy te gaan.

Uitzicht

Een lift brengt gasten naar de bovenste verdieping, waar je geniet van een ongekend uitzicht over de hoofdstad, Het restaurant is omringd door enorme, hoge ramen en – zo vertellen de initiatiefnemers – bij goed weer zijn zelfs de skylines van Den Haag, Rotterdam en Utrecht te zien.

Interieur

Het interieur is een verlengde van de designwinkel op de begane grond, hetgeen de eetgelegenheid een huiselijke uitstraling geeft. Het ontwerp is van de hand van de Belgische designer Vincent Van Duysen.

Producten van eigen land

Binnen staan de keuken en de bar centraal. Bartenders shaken de beste cocktails en de chefs koken met producten die voor een groot deel van het eigen land van Peter en Marieke komen. Wat niet in eigen beheer groeit, wordt lokaal ingekocht. Met oog voor duurzaamheid. Het feit dat de gehele Valley klimaatpositief is, helpt ook een handje mee.

De Kruidfabriek

Green is van woensdag tot en met zaterdag geopend vanaf 12.00 uur en maakt deel uit van de Lute-familie, die verder bestaat uit On5tg in de Johan Cruijff Arena, Lute Lekker Thuis en restaurant De Kruidfabriek in Ouderkerk aan de Amstel.

De ondernemers laten weten ‘grote plannen’ te hebben met De Kruidfabriek. Bovendien zijn ze een oude boerderij in de Noordoostpolder aan het verbouwen, waarin land en gastronomie moeten samenkomen en die naar verwachting opent in het voorjaar van 2025.

Lees ook:
Nieuwe maître voor restaurant Bridges in Amsterdam
Foto’s: dit is het nieuwe Rijks Restaurant in Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam en St. Martinus vinden elkaar met Cuvée Okura

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Drie restaurants door Michelin toegevoegd aan gids

Volgend artikel

Bonbon met dennenappels: proef het bos

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.