Nieuws

Opnieuw kasteelhotel onder vleugels EHM Group

Kasteel De Essenburgh in Hierden gaat verder onder de vlag van EHM Group. Angela en Jos Baars dragen het hotel met 27 kamers en suites na dertien jaar over aan de onderneming onder leiding van Bas Tolmeijer.

Het oudste deel van het 22 hectare grote landgoed dateert uit 1641. Het huidige kasteelhotel telt 37 kamers en suites, een restaurant, een kelderbar, terrassen en conferentie- en feestzalen.

Investeren in upgrade
De nieuwe eigenaar heeft ambitieuze plannen. ‘Allereerst willen we een flinke upgrade doorvoeren in het interieur, de kamers en de f&b-outlets’, aldus Bas.

‘Daarnaast willen we de synergie met het nabijgelegen Veluwe Hotel De Beyaerd optimaliseren. In beide bedrijven willen we fors investeren om daarmee nieuwe segmenten te kunnen bedienen.’

Meten met top van Nederland
De transformatie moet over drie jaar gereed zijn. ‘Dan staat er een hotel dat zich op het gebied van gastvrijheid en gastronomie met de top van Nederland kan meten.’

De dagelijks leiding in het hotel komt in handen van Jasper Ebbink, die hiervoor dezelfde positie vervulde in De Beyaerd. Hij wordt daarbij aangestuurd door director of operations Wouter Dekker.

Recent nam EHM Group ook de exploitatie over van Kasteel Engelenburg in Brummen en transformeerde de onderneming Haarhuis in Arnhem in een vijfsterrenhotel.

Lees ook:
Vijfde ster voor meer dan eeuw oude hotel Haarhuis Arnhem
Nieuwe eigenaar gaat flink investeren in Kasteel Engelenburg

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

In de Hens: boek voor wie graag (buiten) kookt

Volgend artikel

Met deze amuse eert Luc Kusters de Amsterdamse kroegen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.