Nieuws

Nieuwe eigenaar gaat flink investeren in Kasteel Engelenburg

Kasteel Engelenburg in Brummen gaat verder onder de vlag van EHM Group. De nieuwe eigenaar, die onder andere ook Thermae 2000 in Valkenburg en hotel Haarhuis in Arnhem exploiteert, laat weten flink te gaan investeren in het 41 kamers en suites tellende hotel.

EHM Group is een initiatief van hoteliers Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. Zij zijn op dit moment aan het brainstormen over de toekomst van Kasteel Engelenburg en verwachten in het voorjaar hun plannen te kunnen presenteren.

Kamers renoveren
Tolmeijer laat al wel weten dat het interieur wordt vernieuwd, de kamers worden gerenoveerd en de zalen moderner worden. ‘Verder willen we het restaurant onder leiding van chef Edwin Franken, begeleid door voormalig chef Niels Minkman, opnieuw lanceren op een nog hoger culinair niveau.’

Landgoed
Eind 2023/begin 2024 is het precies 450 jaar geleden dat de eerste bewoner van Kasteel Engelenburg het landgoed betrok. Na een roemruchte geschiedenis is het sinds 1988 in gebruik als hotel.

Het kasteel biedt 41 kamers en suites, een restaurants, diverse bars & lounges, een wijnkelder, terrassen en conferentie- en feestzalen. Op het landgoed van 48 hectare is tevens een golfbaan met negen holes gevestigd.

EHM Group
EHM Group neemt het kasteel over van Anton de Lange, die sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw de eigenaar was. De onderneming exploiteert onder andere ook wellnessresort Thermae 200 in Valkenburg, hotel Haarhuis en de Koepelgevangenis in Arnhem, en Veluwe Hotel De Beyaerd in Hulshorst.

Lees ook:
Derde kasteel voor compagnons Niek en Klaas
Eten en drinken met historie: negen restaurants in een kasteel
Geüpgraded Kasteel De Vanenburg sluit aan bij WorldHotel Collection

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Beschilderde BMW bij expositie in The Grand in Amsterdam

Volgend artikel

Tweede STER in Rotterdam-Kralingen voor Terry Priem

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.