Nieuws

Maaltijden Ciel Bleu-duo Onno en Arjan in vliegtuigen KLM

Vlieg jij wel eens European Business Class, dan geniet je vanaf 10 december van gerechten van Onno Kokmeijer. De tweesterrenchef van Ciel Bleu in Amsterdam ontwikkelt samen met zijn rechterhand Arjan Speelman de hoofdmaaltijden voor lunch en diner tijdens de langere Europese vluchten van en naar Amsterdam.

Het is voor het eerst dat KLM met een topchef samenwerkt voor de ontwikkeling van de European Business Class-maaltijden.

Onno Kokmeijer
Met Onno Kokmeijer werkte de luchtvaartmaatschappij al wel eerder samen. In oktober 2013 verzorgden Onno en Arjan de maaltijden in de World Business Class.

De samenwerking is volgens de luchtvaartmaatschappij onderdeel van een nieuw concept dat KLM introduceert voor al haar Europese vluchten.

Hotel Okura
Dit betekent dat het duo, samen ook verantwoordelijk voor de keuken van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in het Amsterdamse Okura-hotel, de hoofdmaaltijden ontwikkelen voor lunch en diner tijdens de langere Europese vluchten van een naar Amsterdam.

Om precies te zijn de vluchten met bestemmingen Athene, Helsinki, Istanbul, Kiev, St. Petersburg, Lissabon, Madrid, Boekarest en Moskou.

Passagiers krijgen aan boord de keuze uit twee wekelijks wisselende gerechten. De invulling hiervan wisselt per winter- en zomerregeling.

Jacob Jan Boerma
In oktober maakte KLM bekend een jaar lang gerechten van driesterrenchef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen te serveren voor de World Business Class.

Chef2Chef met Onno en Arjan

Onno Kokmeijer en Arjan Speelman speelden de hoofdrol in één van de afleveringen van Chef2Chef. In deze videorubriek beantwoorden beiden vragen over de ander, zonder dat de ander daarbij aanwezig is.

Vorig artikel

Vlog: Rondneuzen in vershal Het Veem op Strijp-S in Eindhoven

Volgend artikel

Horecavakblad Entree Magazine beloont opvallende concepten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.