Nieuws

Kaartverkoop Chefs Revolution van De Librije start half februari

De kaartverkoop voor Chefs (R)Evolution in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer op 18 en 19 september start half februari. De kosten bedragen 49,95 per persoon per dag en 79,95 per persoon voor twee dagen. Snelle beslissers maken kans op één van de 250 Early Bird-tickets voor 44,95 per dag.

Het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival Chefs (R)Evolution vindt dit jaar voor derde keer plaats.

Jonnie en Thérèse Boer
De organisatie is in handen van Jonnie en Thérèse Boer, eigenaren van De Librije in Zwolle, in samenwerking met Port Culinaire en Thomas en Carola Ruhl.

Met het evenement willen zij gastronomisch genieten toegankelijk maken voor een breed publiek. Alle activiteiten vinden plaats in en om hun bedrijf en in Theater De Spiegel.

Tickets
De data, zondag 18 en maandag 19 september, waren al eerder bekendgemaakt, echter was toen nog niet bekend wanneer de tickets in de verkoop zouden gaan.

Dat kan vanaf half februari, via de website Chefsrevolution.com. Voor snelle beslissers liggen 250 dagkaarten klaar voor 44,95 euro per persoon.

Twee dagen
Lukt het niet om zo’n kaart te verkrijgen, dan kun je een entreebewijs aanschaffen voor 49,95 euro per persoon.

Ben je van plan om beide dagen een bezoek te brengen, dan betaal je daarvoor 79,95 euro.

Kookdemonstraties
Tijdens interactieve kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld haar kunsten.

Drie namen zijn inmiddels bekendgemaakt: Tanja Grandits van restaurant Stucki (twee Michelinsterren) uit Basel, Virgilio Martinéz Velíz van Central Restaurant (één Michelinster) uit Peru en Magnus Ek van restaurant Oaxen (twee Michelinsterren) uit Stockholm.

Boerenmarkt
Een BOERenmarkt XL is eveneens onderdeel van het programma. Deze is gratis toegankelijk.

Bezoekers kunnen hier kennismaken met ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse.

Eerlijke gerechten
En met de ‘Vrienden van Boer’: (voormalige) chefs van De Librije die het publiek op laagdrempelige wijze kennis laten maken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is door mooie en eerlijke gerechten te serveren met bijpassende wijnen.

Kookwedstrijden
Tot slot vinden ook dit jaar ludieke kookwedstrijden plaats. Kandidaten worden geselecteerd aan de hand van voorinschrijvingen.

De deelnemers gaan op pad met een landkaart van de regio met daarop een aantal door Jonnie aangekruiste locaties.

Daar verzamelen ze ingrediënten die ze uiteindelijk in hun menu gaan verwerken. Een internationale jury van topchefs gaat de resultaten proeven en beoordelen.

Wil je Chefs (R)Evolution bezoeken, houd dan de website Chefsrevolution.com in de gaten voor het bestellen van je kaarten.

Foto: Thomas Ruhl, www.port-culinair.de

Vorig artikel

Vier carnaval Eindhoven met arrangement Van der Valk

Volgend artikel

Wollerich in Sint-Oedenrode serveert Gouden Koksmuts-menu

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.