Blog

Internationale kansen als lid Chaîne des Rôtisseurs

Wie lid is van Chaîne des Rôtisseurs, luncht of dineert met regelmaat in de betere restaurants van ons land. Maar er is meer dan alleen Nederland. Ook in het buitenland eet je als Chaîne-member van de beste borden.

Chaîne des Rôtisseurs is een eetvereniging met een goede smaak. Als lid lunch of dineer je in de betere restaurants in het land en de vereniging heeft als doel om gezamenlijk culinair te genieten op een vriendschappelijke wijze.

Wie zich verdiept in de vereniging, valt meteen het internationale karakter op. De naam bevestigt het feit dat de vereniging is opgericht in Frankrijk, het land waar ze lekker eten hebben uitgevonden.

80 Landen
De Chaîne heeft bijna 25.000 leden wereldwijd, verdeeld over 80 landen. Ieder land, ofwel iedere Bailliage, houdt maandelijks lunches en diners voor haar leden. 

Alle Chaîne-leden kunnen deelnemen aan alle evenementen over de hele wereld, maar speciaal voor internationale gasten worden jaarlijks Grand Chapitres georganiseerd. Dit zijn meerdaagse evenementen met lunches, diners, culturele uitstapjes, intronisaties en galadiners.

Aan een Grand Chapitre nemen zowel nationale als internationale leden deel. Tijdens de intronisatieplechtigheid worden leden officieel beëdigd als lid van de Chaîne of bevorderd in rang. 

Londen
Al ruim tien jaar bezoekt een enthousiaste groep leden van de Nederlandse Bailliage samen een internationaal Grand Chapitre. Achtereenvolgens waren dat: Curaçao, Southampton, Wenen, Stockholm, Stratford-upon-Evon, Boedapest, Venetië, Londen, York, Kopenhagen, Münster, Malta, Boedapest en Lissabon.

Voor 2019 staat een bezoek aan Berlijn gepland, van 3 tot en met 6 oktober. Tijdens deze reizen ontstaan hechte vriendschappen en bijzondere ontmoetingen. 

Een Grand Chapitre duurt meestal drie à vier dagen, soms door leden zelf aangevuld met een langer verblijf. De lunches, diners en culturele evenementen zijn van hoog niveau en dankzij de connecties van de leden is het mogelijk bijzondere plaatsen te bezoeken. Zo werd er geluncht in de House of Lords in Londen en genoten de leden van het galadiner in de orangerie van Schloss Shönbrunn in Wenen.

De Bloemenbeek en Carelshaven
In Nederland vindt het volgende Grand Chapitre plaats van 4 tot en met 7 juni 2020 in Oost-Nederland. Dit in samenwerking met De Bloemenbeek en Carelshaven. Maar eerst lid worden. Dat kan voor 140 euro per jaar. De maandelijkse diners en lunches worden voor leden georganiseerd en tegen een aantrekkelijk all-intarief van rond de 100 euro aangeboden. Je zit dan in wisselende samenstelling aan tafel en ontmoet allerlei verschillende mensen. Wellicht zelfs internationale leden.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Chaîne des Rôtisseurs, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over deze leuke eetvereniging kun je terecht op www.chainedesrotisseurs.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dineren en golfen tijdens Landgoed Lauswolt Culinair Open

Volgend artikel

Arrangement Rotterdam Marriott Hotel en The Millèn

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.