Haags Bib Gourmand-restaurant Basaal in andere handen
Het met een Bib Gourmand bekroonde Basaal in Den Haag heeft nieuwe eigenaren. Sinds 1 januari is het restaurant in handen van Edmée van Zwieten de Blom en Daan van Munster. Zij nemen de exploitatie over van Bas Oonk.
Daan was in het verleden een aantal jaren de rechterhand van Bas. Daarna vertrokken hij en Edmée naar Londen, waar ze zich verder ontwikkelden in het vak.
Streekproducten
Omdat de nieuwe eigenaren gecharmeerd zijn van de filosofie en de geest van het restaurant, zetten zij de naam Basaal voort.
Dat betekent dat de nadruk blijft liggen op het gebruik van streek- en seizoensgebonden producten. De wijnexpertise van Edmée wordt een van de nieuwe pijlers.
Heropening
De komende periode wordt het interieur onder handen genomen. Als alles volgens plan verloopt, dan moeten de deuren van het vernieuwde restaurant in het voorjaar openen.
Michelin
Basaal is sinds 2001 gevestigd aan de Dunne Bierkade en mag zich sinds 2012 drager noemen van een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.