Nieuws

Lockdown 2: deze restaurants doen aan bezorgen en afhalen

UPDATE – De deuren van de restaurants zijn gesloten tot in ieder geval 20 januari. Ook in hotels is het voor gasten niet (meer) mogelijk buiten de eigen kamer te genieten van een ontbijt, lunch of diner. Opnieuw kiezen ondernemers voor het bezorgen en/of laten afhalen van smakelijke maaltijden. Ons overzicht.

Wij proberen dit overzicht, dat op alfabetische volgorde staat, zo actueel mogelijk te houden. Staat het menu van jouw favoriete restaurant er niet tussen, stuur dan een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Almere
Brasserie Bakboord
In Almere-Haven kun je ‘uit eten thuis’ ervaren. Alle gerechten zijn sous-vide gegaard, hetgeen betekent dat ze worden geleverd in vacuümzakken die thuis in een pan heet water of stoomoven kunnen worden opgewarmd.
Brasseriebakboord.nl

Amstelveen
Aan de Poel
Van dinsdag tot en met zondag is er naast de borrelbox een dinerbox af te halen bij Aan de Poel. Stefan en zijn team hebben de gerechten al zoveel als mogelijk voorbereid, de voorzet hoeft alleen nog in eigen keuken te worden ingekopt.
www.aandepoel.nl

Amsterdam
212
Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot gaan voor bourgondische gerechten, die gemaakt zijn met dezelfde passie en liefde als in 212. Af te halen tussen 16.30 en 21.00 uur in Amsterdam.
www.212.amsterdam

Bord’Eau
Met Bord’Eau à la Maison geniet je van een wisselend menu van drie gangen inclusief amuse en zuurdesembrood. Samengesteld door sterchef Bas van Kranen en restaurantmanager Wouter Denessen. Ook te bestellen: een wekelijks wisselende pizzaspecial.
Bordeau.nl

Freddy’s Bar
Thuis genieten van de smakelijke cocktails uit de befaamde bar van hotel De l’Europe. Dankzij de handige instructies van de bartenders kun je snel en eenvoudig aan de slag. Inclusief borrelplankje met kaas, worst, noten en olijven. Afhalen van donderdag tot en met zondag van 13.30 tot 15.30 uur. Minimaal 24 uur van tevoren bestellen.
Deleurope.com

Marie
Met Marie chez vous (Marie bij je thuis) geniet je van de rijke smaken van Frankrijk. Ieder weekeinde is een speciaal herfstmenu van twee of drie gangen verkrijgbaar. Alleen afhalen.
Marieamsterdam.com

MOS
Chef Egon van Hoof komt met ‘easy ready to heat and eat meal’. Je hebt de keuze uit 4-gangen, 5-gangen of 5-gangen all-in menu. Van donderdag tot en met zaterdag af te halen in Amsterdam.
www.mosamsterdam.nl

Ron Gastrobar
Ron Gastrobar At Home wordt geleverd in heel Nederland. Afhalen in één van Ron Blaauws restaurants is ook mogelijk. Het assortiment bestaat uit een rijsttafel voor 4 personen, nasi rames vlees voor 2 personen, nasi rames vis voor 2 personen en nasi rames vegetarisch voor 2 personen. Daarnaast heeft Ron een menu samengesteld voor Cook Like a Chef.
Rongastrobar.nl

Bergen op Zoom
Hemingway

Relaxt en culinair genieten aan je eigen tafel. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn al gedaan door chef Torben Bouterse en zijn team, waardoor je in een handomdraai de gerechten thuis serveert. Fan van erwtensoep? Ook dan zit je hier goed, omdat het gaat om een recept dat van generatie op generatie is doorgegeven.
Restauranthemingway.nl

Borne
Dorset
Chef en eigenaar Willem Dankers opent ieder weekeinde de Dorset Drive Thru. ‘Je staat erbij, kijkt ernaar en neemt het mee naar huis.’ Plaats vooraf je bestelling en haal deze af op vrijdag, zaterdag of zondag tussen 17.00 en 18.30 uur. Ook lekker: de pizza van Willem. Naar eigen zeggen de lekkerste van Twente.
Dorset.nl

Cadzand
Pure C
De dinerboxen van chef Syrco Bakker bestaan uit een complete en gevarieerde rijsttafel met traditionele en authentieke gerechten. Er is een royale box voor vier personen en twee verschillende boxen voor twee personen. Voor het bereiden van de gerechten is enkel een oven of magnetron nodig. Afhalen (in Cadzand en Knokke) en bezorging.
Toko.dinerbox.nu

Den Haag
Calla’s
In dit Haagse sterrestaurant stel je zelf je menu van vier gangen samen op basis van een selectie aan gerechten. Calla’s at Home is mogelijk van donderdag tot en met zondag. Bovendien is chef Ronald van Roon deelnemer aan de Sterrenchef Box.
Restaurantcallas.nl

Groningen
Bisque
Chef en eigenaar Jan Gaastra biedt ‘Bisque@Home’ aan van donderdag tot en met zondag. Je kunt kiezen voor een keuzemenu van drie of vier gangen, of gebruikmaken van de à-la-carteopties. Het alternatief is Bisque Lounge: een borreltas met huisgemaakte hapjes voor twee personen.
Restaurantbisque.nl

Heeze
Tribeca
Claudia en Jan Sobecki hebben twee arrangementen samengesteld, waarvoor je nu al een bon kunt kopen. Het Verwen-arrangement is het compleet verzorgd Tribeca-menu van zes gangen, inclusief aperitief, wijn-spijscombinaties, water en koffie- of theeservies. Optie twee is het High end Verwenarrangement met topproducten als oesters, kaviaar, truffel en wagyu, en wijnen uit het hoge segment.
Restaurant-tribeca.com

Hengelo
‘t Lansink
Van vrijdag tot en met zondag is aan de achterzijde van het hotel en restaurant een drive thru geopend. Er is een luxe box met daarin vier gangen beschikbaar (per persoon), maar je kunt ook zelf kiezen van de speciaal samengestelde menukaart.
Hotellansink.nl

Hoofdplaat
De Kromme Watergang

Het tweesterrenrestaurant van Edwin Vinke biedt drie menu’s voor thuis aan. De Chef’s Surprise is een compleet verzorgd fruits-de-mer-menu uit Zeeuwse wateren. Daarnaast zijn er twee driegangenmenu’s. Ruige Kost bevat werelds streetfood en Bistro bestaat uit klassieke Franse gerechten. Daarnaast is Edwin deelnemer aan Cook Like a Chef.
Krommewatergangshop.nl

Hoorn
Restaurant Lucas Rive
Het (wekelijks) wisselende menu van vier gangen kun je van woensdag tot en met zondag ophalen, maar ook aan huis laten bezorgen. Wil je extra uitpakken, vergeet dan de smakelijke extra’s niet.
Lucasrive.nl

Koewacht
’t Vlasbloemeken
Bianca en Eric van Bochove brengen ’t Vlasbloemeken bij je thuis. Beschikbaar van vrijdag t/m zondag, bestellen voor donderdag 20.00 uur. Je kunt bij Sterrenchef Box ook terecht voor een menu. Benieuwd naar wat je dan kunt verwachten? Lees dan de blog die Richard schreef voor onze rubriek Proeft.
Vlasbloemekenbijuthuis.com

Loenen aan de Vecht
’t Amsterdammertje
De beleving van een avond uit in je eigen vertrouwde omgeving. Met of zonder een kok van het restaurant. In het eerste geval verzorgt ’t Amsterdammertje bij jou thuis een vijfgangendiner voor minimaal vier personen. De andere optie is ‘Samen uit, samen thuis’. Je kiest voor drie of vier gangen, beschikbaar van vrijdag tot en met zondag en het thema is wisselend.
Restaurantamsterdammertje.nl

Maarssen
De Zusters
Het restaurant op Buitenplaats Doornburgh biedt een Dinerbox aan met daarin een volledig menu met gerechten om te delen. Beschikbaar van donderdag tot en met zondag. Bezorging in Maarssen, Breukelen, Oud Zuilen, Vleuten, Leidsche Rijn en het overgrote deel van Utrecht.
Dezusters.nl

Maasbracht
Da Vinci
De menukaart met à-la-cartegerechten vind je op de website Margo Thuis. Je zit niet vast aan een menu en kiest dus gewoon wat je lekker vindt en zin in hebt. Tot en met 31 december beschikbaar op donderdag, vrijdag en zaterdag.
Margo-thuis.nl

Maastricht
Beluga Loves You
Het Delivery Menu van chef en eigenaar Servais Tielman is beschikbaar in drie en vier gangen. Kinderen hebben hun eigen driegangenmenu. Zelf je eigen menu samenstellen kan ook, daarvoor is een speciale kaart beschikbaar. Extra uitpakken? Neem dan een kijkje bij de zogeheten specials. Afhalen en bezorgen!
Belugalovesyou.com

Nieuwegein
Céline
Van donderdag tot en met zondag heb je de gelegenheid om thuis te genieten van de maaltijden van dit in Fort Jutphaas gelegen restaurant. Iedere week worden nieuwe gerechten gepresenteerd. Bestellen voor dezelfde dag kan tot 15.00 uur, afhalen tussen 17.00 en 18.30 uur. Overigens laten de eigenaren ons weten dat ze ook ‘de beste coffee to go van Nieuwegein’ verkopen.
Restaurantceline.nl

Nuenen
De Lindehof
Chef Soenil Bahadoer rijdt met zijn foodtruck het land door, maar heeft ook een menu voor thuis. Waar je zijn rijdende takeaway kunt vinden, lees je op de website van het restaurant. Daar vind je ook alle informatie over zijn boxen voor thuis met daarin een menu van vier gangen met brood, boter en lekkernijen voor bij de koffie. Een luxere variant is ook beschikbaar.
Restaurant-delindehof.com

Oisterwijk
Alma
Bij Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven kun van dinsdag tot en met zondag terecht voor takeaway en delivery. Je kunt in de shop kiezen voor gerechten uit de bodega en klassiekers uit het restaurant op de eerste verdieping.
Alma.nl

Reijmerstok
Brut172
Hans van Wolde heeft een smakelijke kaart en jij stelt zelf je menu samen. Beschikbaar van dinsdag tot en met zaterdag. De chef heeft bovendien een maaltijdbox gemaakt voor Cook Like a Chef.
Brut172.com

Rotterdam
FG Restaurant
Sterrenchef François Geurds helpt je de winter door met zijn FG Stamppot, maar dan wel in ‘caribische stijl’. Je kunt kiezen voor andijvie, hutspot, zuurkool of boerenkool. Een driegangenmenu kost 21,25 euro en is enkel te bestellen via takeaway@fgrestaurant.nl.
Fgrestaurant.nl

Goud
Van woensdag tot en met zondag kun je bij het restaurant van Herman den Blijker terecht voor de Take Goud Out Service. Bestellen kan via WhatsApp, tot 12.00 uur op de dag zelf. Afhalen kan tussen 15.00 en 18.00 uur. Bezorgen is ook mogelijk.
Restaurantgoud.nl

In den Rustwat
Chef en eigenaar Marcel van Zomeren heeft een ‘take away or leave it’-menu van drie gangen. Inclusief amuses, brood, boter en bonbons. Wil je extra uitpakken, denk dan eens aan zijn ‘Super Sexy Starter Box’ met kaviaar, oesters of de huisgemaakte bitterballen met presa.
Idrw.nl/winkel

Parkheuvel
Tweesterrenchef Erik van Loo is deelnemer aan Cook Like a Chef. Bovendien is hij met drie collega’s een culinaire drive thru begonnen, waar je iedere vrijdag, zaterdag en zondag terechtkunt.
Parkheuvel.nl

ss Rotterdam
Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je vanuit je auto je takeawaybestelling ophalen op de kade van het befaamde en beroemde schip. Terwijl je wacht op je bestelling, rijd je door de experience en ervaar je het verhaal van ‘la grande dame’. Je ontdekt de historie en hoort verhalen over de hoogtepunten die je meemaakte als je meeging op een van de wereldcruises.
Ssrotterdam.nl

Rottevalle
De Herberg van Smallingerland
De komende tijd kun je thuis genieten van de Surprise Borrelbox gecombineerd met ‘Herberg Bite Bole’ van De Herberg van Smallingerland. Verkrijgbaar in rund (op lage temperatuur gegaarde runderwang met truffel, knolselderij en gemarineerde paddenstoelen) en gevogelte (sousvide gegaard hoender met zuurkool, mosterd en roomkaas). De bereiding thuis is heel eenvoudig: alleen even 10 minuten verwarmen in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
www.herbergvansmallingerland.nl

Staphorst
De Groene Lantaarn
Tweesterrenchef Jarno Eggen heeft zijn restaurant omgetoverd tot een tijdelijke ‘boutique culinaire’. Je kunt er op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur terecht voor onder andere broden, patisserie, verse filet americain, kreeftensoep, diverse soorten paté, wijnen en nog veel meer.
Degroenelantaarn.com

Texel
Bij Jef
Verwen jezelf thuis met de lekkerste gerechten uit de keuken van Bij Jef. Met snacks, voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, desserts, zoetigheden, ontbijt, dressings, je kunt het zo gek niet noemen of het is wel te verkrijgen.
www.bijjef.nl

Tilburg
Monarh
Paul Kappé heeft zijn medewerking toegezegd aan de Sterrenchef Box en dat betekent dat je via dat platform kunt genieten van een smakelijk menu van de Tilburgse sterzaak.
Monarh.nl

Ubachsberg
De Leuf
Laat je verrassen door de mooiste smaken en ontdekkingen uit de Zuidoost-Aziatische keuken met de selectie ‘Streetfood by De Leuf’. Bestellen en afhalen kan van dinsdag tot en met zaterdag. Geen spijs zonder wijn, daarom is een ook selectie van mooie wijnen beschikbaar.
Deleuf.nl

Valkenswaard
Eden
Eigenaren Herman Cooijmans en Robin Groos hebben een pop-up drive thru geopend op de Hurk in Eindhoven. Een samenwerking met Smaeckvermaeck. Op het menu ‘gerechten met de gewaagde smaakcombinaties waar het restaurant om bekend staat’ én ‘gerechten met een kleine knipoog naar fastfood’.
Edendrive.nl

Venlo
Restaurant Valuas
Thuis genieten van de gerechten van Eric Swaghoven van Valuas? Dat kan via Traiteur Valuas. Haal heerlijke gerechten van het cateringmenu in huis. Afhalen en bezorgen kan van maandag tot en met zaterdag.
www.valuas.hr.nl

Waalre
De Treeswijkhoeve
Tweesterrenchef Dick Middelweerd was al voor corona actief met Trees voor Thuis. Nu zijn restaurant is gesloten, kun je via dat platform genieten van de smaken van De Treeswijkhoeve. De afhaaltjden zijn verruimd en vandaag besteld, is morgen afhalen. Vanzelfsprekend ontbreken de wildgerechten niet.
Treesvoorthuis.nl

Wateringen
Triptyque

Bij chef-kok en eigenaar Niven Kunz kun je kiezen voor een menu van drie of vier gangen, desgewenst vegetarisch, of stel je zelf je maaltijd samen door te kiezen van de ‘à-la-cartekaart’. Af te halen op donderdag, vrijdag en zaterdag.
Triptyque.nl

Weert
Restaurant Marrees
De afhaalgerechten van Marrees ‘Gastronomie voor thuis’ zijn beschikbaar op donderdag, vrijdag en zaterdag. Je kiest je favoriet gerechten van een speciale menukaart en haalt je bestelling af op bovengenoemde dagen tussen 15.00 en 18.00 uur.
Restaurantmarrees.nl

Wilhelminadorp
Katseveer
Katseveer bie je thuus is beschikbaar als à la carte en als Sterrenchef Box. Voor het eerste menu geldt dat deze alleen is af te halen. De gerechten die in de Sterrenchef Box zijn opgenomen, worden aan huis bezorgd.
Katseveer.nl

Willemstad
Vista

Je kunt Vista in huis halen met de speciale traiteurservice. Je kiest je favoriete gerechten op basis van het beschikbare menu. Bestellen voor dezelfde dag kan tot 15.00 uur. Beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag.
Vistawillemstad.nl

Yerseke
Oesterput 14
Bij Oesterput 14 kun je terecht voor een wekelijks wisselend menu van drie of vier gangen. Uiteraard is er veel aandacht voor schaal- en schelpdieren. Beschikbaar op donderdag, vrijdag en zaterdag, zowel afhalen als bezorgen.
Oesterput14.nl

Zwolle
Brass Boer Thuis
Bij deze zaak van Thérèse en Jonnie Boer bestel je het ‘Thuis voor u Thuis’-menu. Van donderdag tot en met zaterdag kun je kiezen voor de Brass Boer Thuis Family Box of de Senang Box (om alvast kennis te maken met de nieuwste zaak van het koppel die in het voorjaar opent). Er is ook een menu beschikbaar via Cook Like a Chef.
Brassboerthuis.nl

De Librije
Jonnie Boer doet ook met zijn driesterrenrestaurant mee met Cook Like a Chef. Je kunt kiezen uit een menu van drie of vier gangen. Bezorging is mogelijk van dinsdag tot en met zaterdag, en na ontvangst zijn de ontvangen boxen gekoeld drie dagen houdbaar.
Cooklikeachef.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

François Geurds bakt champagnebollen voor daklozenproject

Volgend artikel

Haags Bib Gourmand-restaurant Basaal in andere handen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.