Nieuws

Gemeente Noordwijk en Hotels van Oranje eens over nieuwbouw

Hotels van Oranje in Noordwijk gaat nieuw bouwen aan de boulevard van Noordwijk. Met de gemeente is overeenstemming bereikt over het plan voor uitbreiding van de hotel- en congresfaciliteiten en de nieuwbouw van circa 100 appartementen en penthouses.

‘Na vijf jaar van plannen maken, overleg, dialoog en vertraging kunnen we nu eindelijk aan de slag’, zo laat Bram Mol, met Charles de Boer eigenaar van de hotels, weten.

Appartementen en penthouses
In het plan wordt uitgegaan van uitbreiding van de hotel- en congresfaciliteiten en de nieuwbouw van circa 100 appartementen en penthouses aan de Noordwijkse boulevard.

‘Dat is goed voor Hotels van Oranje en het is goed voor de dynamiek in Noordwijk en aan de boulevard.’

Duurzame investeringen
Volgens beide eigenaren ‘profiteren de gemeente en de inwoners van deze duurzame investeringen, die de internationale positie van de badplaats versterken’.

De Hotels van Oranje hebben de afgelopen jaren veel energie en tijd gestoken in de dialoog met omwonenden, bewonersgroepen en politieke partijen over de ambitieuze plannen.

Plannen
De plannen zijn naar aanleiding van het overleg met deze partijen ook op onderdelen aangepast, waaronder de hoogte van een deel van de nieuwbouw ten opzichte van het hoogteniveau van de vuurtoren.

Badplaats
De unanieme instemming van de gehele Noordwijkse gemeenteraad met de nieuwbouwplannen leiden volgens de Hotels van Oranje onherroepelijk tot versterking van Noordwijk als internationale badplaats.

Draagvlak
‘Wij voelen ons gesterkt door de eenheid in de gemeenteraad en het brede draagvlak onder de inwoners voor de plannen die nu werkelijkheid worden. Dit is heel erg goed voor Noordwijk’, aldus Mol.

Het akkoord is tot stand gekomen na intensieve en constructieve gesprekken met vertegenwoordigers van politieke partijen in Noordwijk.

Vorig artikel

Runderlende Black Angus op de OFYR

Volgend artikel

Tweesterrengerechten van de braai bij De Lindenhof Giethoorn

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.