In de kaart kijken

De zacht gegaarde kreeft van Rik Jansma van Basiliek

Gerechten met een verhaal. Daaraan besteden we aandacht in onze videorubriek ‘In de kaart’ kijken’. In deze aflevering een signatuurgerecht van de met één Michelinster bekroonde Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk. Voor zijn zacht gegaarde kreeft liet hij zich inspireren door zijn leermeesters.

Op de menukaart van topchefs staan gerechten die een verhaal hebben. Een heel mooi verhaal vaak. In de rubriek In de kaart kijken gaan we op zoek naar die verhalen.

Signatuurgerecht
De chef maakt het bord op in de video en in onze nieuwsbrief vertelt hij uitgebreid het verhaal over en achter zijn signatuurgerecht.

Nieuwsbrief
Dat doet hij of zij exclusief voor abonnees. Wil jij onze wekelijkse nieuwsbrief ontvangen, meld je dan gratis aan via deze link.

Basiliek
In de keuken van het met één Michelinster bekroonde restaurant Basiliek toont Rik Jansma zijn zacht gegaarde kreeft met witlof, jus van ossenstaart en gekonfijte grapefruitschil.

Daarbij geïnspireerd door chefs waarvoor hij in het verleden werkzaam was.

In de kaart kijken
Benieuwd naar welke gerechten eerder al zijn opgemaakt voor onze videocamera? Je kunt de andere afleveringen van In de kaart kijken hier terugzien.

Vorig artikel

Zomeraanbieding all-in in juli bij Vive la Vie Groningen

Volgend artikel

Genieten van Zuid-Limburg met Zomerspecial Camille Oostwegel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.