Nieuws

Brasserie Gossler & Florin opent in pand (voormalig) Daalder

De Amsterdamse Jordaan krijgt er een fine dining-restaurant bij. In het pand dat voorheen onderdak bood aan Daalder, opent Wesley van Haeften begin september Gossler & Florin. Een à la carte (neo-)brasserie met op de kaart internationale klassiekers, die van de keukenploeg een eigen draai krijgen.

De bijzondere locatie aan de Lindengracht in het hart van de Jordaan heeft een rijke horecageschiedenis die teruggaat tot in de jaren 30. ‘Wat ooit begon als een typische Jordanese kroeg, heeft zich geleidelijk ontwikkeld’, zo laat Wesley weten aan ChefsFriends.

Franse brasserie

‘Van jazzcafé tot eetcafé, en uiteindelijk het fine dining-restaurant Daalder. De naam Gossler & Florin verwijst met respect naar de voorganger. Het zijn beide historische munten.’

De chefs laten zich inspireren door de gerechten van de traditionele Franse brasserie, maar geven deze door moderne kooktechnieken en een innovatie en creatieve stijl van koken een eigentijdse twist. Wie met de chefs wil meekijken, kan plaatsnemen aan de chefs bar.

Bourgondisch

‘Al een aantal jaar miste ik in Amsterdam een plek waar ik echt bourgondisch én op niveau kan eten’, aldus Wesley, die zichzelf een fijnproever van Belgische afkomst noemt.

‘Met Gossler & Florin is er nu een plek waar je de hele avond kunt dineren, maar ook gewoon ’s avonds aan de bar kunt zitten voor een goed glas wijn of een cocktail.

Wijn

Die wijn krijgt een belangrijke rol in de eetgelegenheid. Gasten kunnen naast de uitgebreide wijnkaart namelijk vragen naar het ‘kelderboekje’ van Wesley. Daarin koestert hij zijn persoonlijke parels.

Neo-brasserie Gossler & Florin start begin september en is dan geopend van donderdag tot en met maandag van 17.30 uur tot 01.00 uur. Reserveringen zijn mogelijk tot 22.00 uur.

Lees ook:
Het Jordaantje: vegan bonbon met Amsterdamse ui
Celia Amsterdam lanceert brunch op zaterdag en zondag
Met deze amuse eert Luc Kusters de Amsterdamse kroegen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bij Eden geef jij je over aan het creatieve brein van chef Herman

Volgend artikel

Broers nieuwe eigenaren Monarh: ‘Ambitie om samen iets te beginnen’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.