Expertblog

Blog Nice to (M)eat: de Ocean Beef-brisket

Expertblog – Heb je onlangs buitenshuis een supermals stukje vlees of broodje met heerlijke vleeswaren gegeten? Grote kans dat dit bij Nice to Meat vandaan komt. Ons credo is Meat is Art en dat maken we waar door continu, overal ter wereld, de mooiste producten te zoeken met controleerbare stamboom.

Dit vlees bereiden we vervolgens in eigen slagerij naar wens van de restaurantchefs, onze klanten. Daarnaast zoeken we voortdurend naar nieuwe producten of nieuwe bereidingen van vlees, waarmee we jou – in je favoriete restaurants – telkens willen verrassen.

Borst van het rund
Zo is de borst van het rund, in vaktermen brisket genoemd, een ontzettend lekker maar nog onbekend deel van het rund. Wij voorspellen dat deze brisket komend jaar een ware culinaire rage gaat worden in restaurantkeukens.

Exclusief en hoogwaardig
Nice to Meat betrekt zijn brisket van het exclusieve Ocean Beef uit Nieuw-Zeeland. Hoogwaardig rundvlees van koeien die op een van de mooiste plekjes ter wereld grazen.

Op een schiereiland van 10 km breed met rijke groene weiden, zuivere zeelucht en volledige rust. Daarnaast krijgen ze de beste granen als voer. Als je een koe was, zou je daar willen leven.

Specialiteit
Van deze Ocean Beef-brisket heeft Nice to Meat een echte specialiteit gemaakt. Het vlees wordt naar eigen receptuur gemarineerd en vervolgens 11 uur lang gegaard op een ‘smoker’ totdat het de kerntemperatuur van 85 graden heeft bereikt en supermals en vol van smaak is.

Rookrand
Zodra je het vlees doorsnijdt, komt er een mooie rookrand tevoorschijn; iets dat bij barbecuewedstrijden voor professionals altijd de meeste punten oplevert!

Voor het serveren wordt het vlees op temperatuur gebracht en worden de opgevangen en bewaarde vleessappen weer toegevoegd aan het vlees, zodat je een heerlijke jus hebt.

Op de menukaart vinden we brisket in mooi gesneden dunne plakken, als een lunch- of dinergerecht.

Een fantastische Ocean Beef-brisket gegaard door PappaDemy’s.

Vers en gegaard
Ook voor thuis is de Ocean Beef-brisket trouwens te bestellen en te bereiden. Er is zowel verse als gegaarde brisket, die eenvoudig in een steamer of au bain-marie kan worden opgewarmd.

Ga er eens naar op zoek, want je eet met brisket een heel bijzonder en bijzonder lekker vleesgerecht.

Beter Leven
De meeste vleessoorten van Nice to Meat hebben het Beter Leven-keurmerk, een programma dat toeziet op het beste dierenwelzijn.

Hoe beter je voor dieren zorgt, des te beter de kwaliteit van het vlees. Zoals het Creekstone USA Black Angus Beef en het Japanse Wagyu.

MRIJ-rund
In Nederland hebben de Maas Rijn en IJssel-runderen van Piet van den Berg hun eigen authentieke verhaal. In volgende blogs gaan we daar verder op in en kun je waardevolle tips verwachten van onze experts uit de slagerij.

Vlees met een verhaal
Nice to Meat gaat het vlammetje voor vlees bij je aanwakkeren door te vertellen over het allerbeste vlees en het verhaal erbij.

Mijn doel voor het komende jaar is om van jou een echte vleesfan te maken. Het is fijn de kennis en passie van ons bedrijf over te brengen.

Uit en thuis
Houd je van vlees? Volg dan onze maandelijkse blogs bij ChefsFriends en je weet straks precies hoe je het beste en lekkerste vlees op het bord kunt krijgen.

Zowel uit als thuis! Want niet alleen ga je dan met meer knowhow je vleesgerecht in een restaurant proeven, ook voor thuis gaat je in de toekomst een betere kwaliteit vlees kopen en succesvoller bereiden.

Kwaliteit
Wedden dat je straks met minder kwaliteit en smaak geen genoegen meer neemt? Ons motto luidt: liever minder van heel lekker vlees dan veel vlees van gemiddelde of lagere kwaliteit! Over een jaar ben je dat volledig met ons eens!

Mikel Pouw

Mikel Pouw is vleesliefhebber, slager en eigenaar van Nice to Meat.

NB Weet jij dat het vlees van Nice to Meat ook voor de particulier verkrijgbaar is en thuis wordt bezorgd? Check onze website www.nicetomeat.nl of bezoek de online foodmarkt www.directlyfrom.nl/nicetomeat.

Vorig artikel

Video: Pascal Beeren bij De Bokkedoorns in voetsporen vader

Volgend artikel

Vakantie in eigen land: 10 keer UNESCO Werelderfgoed

De auteur

Mikel Pouw

Mikel Pouw