Nieuws

Kip en cocktails van tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge

Kipgerechten van een tweesterrenchef? Jazeker! Richard van Oostenbrugge start op 4 maart met pop-up restaurant Chick & Coqs aan de Nieuwe Doelenstraat 10 in Amsterdam. De chef-kok braadt, stoomt en grilt er wekelijks nieuwe en verrassende kipgerechten. Op de kaart ook heerlijke ‘coqtails’.

Chicks & Coqs was tot begin februari Pand 10, een pop-up bar die open bleef tot er exact 10.000 (genummerde) biertjes waren verkocht.

Kipgerechten
Vanaf 4 maart staat kip op de kaart. Niet zomaar kip, maar kipgerechten die worden bereid door tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge.

Chicks & Coqs
Chicks & Coqs is geïnspireerd op de Peruvaanse keuken. Richard stoomt, braadt en grilt er wekelijks nieuwe en verrassende kipgerechten, in combinatie met ‘coqtails’ en live entertainment.

Op de kaart onder andere chicken oysters met kruidensalsa, Peruviaanse kippenvleugeltjes en gemarineerd haantjes. De gerechten worden geserveerd als streetfood, in mandjes, buckets of gietijzeren emmertjes.

Vrijdagmiddagborrel
Op vrijdag is er ‘Chicks Love DJ’s’. Daarmee wil Chicks & Coqs de Nederlandse vrijdagmiddagborrel wat Latijns-Amerikaanse pit geven met live dj-muziek. Ook op zaterdag is er een dj. Daarnaast maken ook gastbartenders hun opwachting.

Chicks & Coqs is tot en met zaterdag 14 mei geopend van donderdag tot en met zondag.

Vorig artikel

Dineren bij restaurant Da Vinci tijdens Aspergeweekend

Volgend artikel

Hotel NH Krasnapolsky Amsterdam opent nieuwe cocktailbar

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.