Nieuws

Foto’s volledig vernieuwd The College Hotel in Amsterdam

The College Hotel in Amsterdam heeft een grondige restyling ondergaan. Volgens Atilay Uslu van Corendon, de eigenaar van het hotel, zijn ‘de grandeur en elegante sfeer weer helemaal terug’. In het hotel bestaat de helft van het medewerkersbestand uit studenten, die er werkervaring opdoen.

Het herinrichting van het hoofdstedelijke The College Hotel is van de hand van Gunay Uslu. Bij de transformatie van het monumentale pand zijn ‘zoveel mogelijk historische aspecten in originele staat teruggebracht’.

Restyling
De uitdaging bij de restyling was het interieur een verfijnde, eigentijdse uitstraling te geven, waarbij de neorenaissancestijl uit de 19e eeuw intact zou blijven.

Het hotel beschikt over veertig kamers en suites en heeft verder vier salons voor besloten bijeenkomsten, een excellente ballroom, een ruim opgezet zonnig terras en een sfeervolle binnentuin.

Bar Lounge
Voor ontbijt, lunch, high tea, cocktails en bites kun je terecht in The College Bar Lounge. Met een open haard en knusse hoekjes de ultieme setting voor een netwerkborrel of een gezellig samenzijn met familie en/of vrienden.

Studenten
The College Hotel heeft een bijzonder studentenconcept. Als leerhotel bestaat de helft van het uitvoerend personeel uit studenten van diverse hotelscholen. Zij kunnen op die manier werkervaring opdoen.

Restaurant
Binnenkort ondergaat het restaurantconcept een metamorfose. Door de aanschaf van tien Wagyu-koeien kunnen gasten straks genieten van dit exclusieve vlees.

De koeien zijn afkomstig van Het Koeienhuis, de grootste volbloed Wagyu-boerderij van Nederland met kudde van ruim 240 Japanse koeien.

Vorig artikel

De week op Instagram: elf smakelijke en inspirerende foto’s

Volgend artikel

Chef2Chef: Jan over Pim, Pim over Jan

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.