Als geboren Zeeuw heeft Christian Clerx met Zeeuwsche Zoute een eeuwenoude traditie teruggebracht naar Zeeland. Ooit stond deze provincie namelijk bekend als grootste zoutexporteur ter wereld. Met water uit nationaal park de Oosterschelde in de bekken van Bruinisse, dat bekend staat om haar zuiverheid, maakt hij nu weer zout.
Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Zeeuwsche Zoute, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of bestellingen kun je terecht op de website van de zoutspecialist uit Zeeland. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Miljoenen mensen over de hele wereld vieren elk jaar op 14 februari Valentijnsdag. Bloemen, chocolade,…
-
De populariteit van biologische wijn en biologische wijnbouw is de laatste jaren sterk toegenomen. Niet…
-
Feest in Waalre! Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Treeswijkhoeve viert het 35-jarig bestaan…