Bart Blikman: ‘In mijn koelkast staat altijd appelmoes’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering General Manager Bart Blikman van Carlton President Hotel in Utrecht.
Wat is jouw guilty pleasure?
‘Frikadellen-vrijdag. Geen vrijdag gaat voorbij zonder frikadel, hahahaha.’
Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘Appelmoes. Heerlijk bij stamppotten. Minimaal 1 keer per week.’
Wat doe je om fit te blijven?
‘Ik golf heel graag. Als het lukt minimaal 2 keer per week.’
Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Ligt een beetje wie er op dienst staat. Maar het varieert van André Hazes tot lekkere rockmuziek.’
Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jullie kaart, en waarom?
‘Couscous. Heerlijk bij onze signature dish: de vegetarische groentetajine.’
Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Thailand. Naast dat mijn moeder daar woont, kan je er ook heerlijk golfen.’
Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Restaurant Maeve in Utrecht. Wat mij betreft het beste restaurant uit de wijde omgeving.’
Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Verdere ontwikkeling van Carlton President. Grootse plannen met ons Leisure Centre en verder met de renovatie van het hotel. Binnen zijn we helemaal klaar. Nu de buitenkant aanpakken. Zin in!’
Bekijk hier alle afleveringen van de serie!
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.