Guido Braeken: ‘langoustine als een vrouw behandelen’
Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Guido Braeken van Château Wittem in het Limburgse Wittem.
Wat is jouw guilty pleasure?
‘Ik houd van zoet. Tijdens het dessert val ik altijd de patissier lastig.’
Thuis in mijn koelkast staat altijd….
‘Een fles Champagne.’
Wat doe je om fit te blijven?
‘Padellen.’
Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Techno live sets van onder andere Dyen, Nico Moreno en Malaa.’
Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Langoustine. Een product wat je moet behandelen zoals je je vrouw en familie ook moet behandelen: met liefde. Het is een delicaat product en heeft een geweldige smaak. Grote langoustines en topkwaliteit zijn hierbij heel belangrijk.’
Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘In de zomer kies ik voor een warme bestemming aan de zee met zon en strand. In de winter bezoek ik graag restaurants en maak ik culinaire reizen.’
Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘We reizen graag naar het buitenland om internationale collega’s te bezoeken.’
Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Een culinaire reis naar Tokio, mooie 4hands dinner en koken in het buitenland.’
Bekijk hier alle afleveringen van de serie!
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.