Advertorial

Win vrijkaarten voor het eerste champagnefestival van Nederland

Advertorial – Een mooie primeur voor Amsterdam. Van 28 tot en met 30 juni vindt in de hoofdstad het eerste en grootste champagnefestival van Nederland plaats. Het Rembrandtpark wordt omgetoverd tot het Fête du Champagne en ChefsFriends mag twee vrijkaarten weggeven aan één van onze nieuwsbriefabonnees.

Het Rembrandtpark in Amsterdam wordt van 28 tot en met 30 juni omgetoverd tot het Fête du Champagne, een sprookje waarbij jij je in de romantiek van het Franse boerenland waant. Tijdens deze drie dagen kun je als bezoeker verdwalen in alles te maken heeft met champagnes, crémants en wijn.

Bubbels
Al vanaf 4 euro per glas kun je genieten van een glas bubbels. In totaal worden meer dan honderd verschillende soorten champagne, crémant en wijn gepresenteerd.

Daaronder boetiekchampagnes (van kleinere boeren), maar ook de bekende champagnehuizen zijn aanwezig. Speciale aandacht is er voor crémant: een mousserende wijn uit aan ander gebied dan de Champagne.

Frankrijk
Om de beleving compleet te maken, zijn allerlei Franse elementen aan het festival toegevoegd. Er is jeu de boules, je hoort Franse chansons, kunt druiven stampen, deelnemen aan quizzen over champagne en leren sabreren.

Fete du Champagne Amsterdam
Foto: Josje Veling Photograpy

Franse markt
Op de Franse markt koop je lekkernijen als confit de canard en (biologische) foie gras. Bistro’s serveren Franse hapjes en gerechten. De avond afsluiten kan op de dansvloer (tot in de late uurtjes).

Amsterdam
Er is gekozen voor het Rembrandtpark, omdat dit volgens organisatoren Sebastiaan van Erne en Ivar Beukeboom (bekend van het Amsterdam Wine Festival) de ideale plek is om een romantisch Frans beeld te creëren.

Gelegen aan een vijver met een grote open plek midden in een bosrijke omgeving. En een locatie die bovendien goed bereikbaar is.

Nieuwsbrief
Ben jij enthousiast geworden? Volgende week maak je in de nieuwsbrief van ChefsFriends kans op twee vrijkaarten. Nog geen abonnee? Meld je hier dan gratis aan.

Direct je kaarten bestellen, kan natuurlijk ook. Dat kan op de website van Fête du Champagne. De prijs per ticket bedraagt 15 euro. Op dit moment loopt een Early Bird-actie en dat betekent dat je slechts 10 euro entree betaalt.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Champagneproeverij bij Damianz in Het Arresthuis in Roermond

Volgend artikel

Allemaal aan de geitenbok: erg lekker en goed voor mens en dier

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.