Vlog

Vlog: Lancering Michelingids met veel bekende gezichten

De nieuwe Michelingids is uit. In DeLaMar Theater in Amsterdam maakte Michelin de stermutaties bekend. ChefsFriends.nl was van de partij en vlogde over een dagje sterren spotten.

De Michelinsterren gaan dit jaar meer de provincie in. Dat is een van de conclusies aan het eind van een dagje Michelin. Met 7 nieuwe sterrestaurants en 1 promotie naar tweesterren (De Groende Lantaarn) presteren de Nederlandse koks weer uitermate goed.

Niet een restaurant moet een ster inleveren. Dat is een unicum. Daarmee ontstaat een situatie dat er van onder in de sterpiramide naar boven wordt gedrukt en dat het haast niet kan uitblijven dat er binnen afzienbare tijd weer iets spectaculairs staat te gebeuren aan de bovenkant, aan de driesterrenkant.

Maar voorlopig doen we het met deze fraaie oogst, al had men in Amsterdam misschien wel op iets meer gerekend. Amsterdam is hot en hip of eetgebied, maar Michelin onderstreept dit beeld niet met nieuwe sterren. Rotterdam daarentegen scoort wel met twee nieuwe sterrestaurants en drie restaurants met een Bib Gourmand vermelding.

Vorig artikel

Al 45 jaar Michelinster voor De Kromme Dissel in Heelsum

Volgend artikel

Rijks Amsterdam in mondiale lijst beste museumrestaurants

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.