Nieuws

Rijks Amsterdam in mondiale lijst beste museumrestaurants

Mooi nieuws voor Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam. De site Findeininglovers.com heeft de eetgelegenheid opgenomen in de top 5 van beste internationale museumrestaurants. We vroegen chef-kok Joris Bijdendijk om een reactie op deze bijzondere prestatie.

‘We zijn blij verrast dit we in deze lijst zijn opgenomen’, aldus chef-kok Joris Bijdendijk over de vijfde plek voor Rijks in de lijst met beste internationale museumrestaurants.

Compliment voor team
De website Finedininglovers.com publiceerde recent een top 7 met beste museumrestaurants en nam het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam daarin op.

‘Na zo’n korte tijd genoemd te worden tussen zulke succesvolle museumrestaurants, is een zeer groot compliment voor de inzet van ons team’, aldus Joris tegen ChefsFriends.

Toegankelijk
‘Waarom we zo goed scoren? We zien Rijks als de hedendaagse interpretatie van gastronomie: toegankelijk, goede prijs-kwaliteitverhouding voor dagelijks veel gasten.’

‘Het design sluit goed aan op de stijl van koken en wij ademen dezelfde kernwaarde uit als het Rijksmuseum. Het restaurant hangt niet vol met Rembrandts en toch is het logisch dat Rijks het restaurant is van het Rijksmuseum.’

Joris beschouwt de notering als een groot compliment. ‘Wij delen dit dan ook met ons team. Voor ons is het een bevestiging dat we een goed pad in geslagen zijn.’

Vorig artikel

Vlog: Lancering Michelingids met veel bekende gezichten

Volgend artikel

Meesterkok Marco Poldervaart opent kookstudio in Harlingen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.