Nieuws

The Collector in Den Haag sluit aan bij WorldHotels

WorldHotels kondigt aan dat The Collector Hotel in de stijlvolle Haagsche Bluf in Den Haag is toegetreden tot haar portfolio. Het lifestyle boutique hotel, dat haar deuren opende in januari 2020, heeft de afgelopen tweeënhalf jaar het Haagse hotelwezen nieuw leven ingeblazen met een uniek design en ongeëvenaarde service.

En dit bleef niet onopgemerkt – het hotel werd bekroond met de prestigieuze Entrée Award 2021 voor beste hotel in de categorie ‘beste nieuwe hotel 50-100 kamers’ en is het tweede hotel in Nederland dat lid is van de WorldHotels Crafted Colelction.

‘Onze Crafted Collection heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt en we zijn verheugd om dit prachtige hotel in de collectie te verwelkomen’, aldus Ron Pohl, President van WorldHotels.

Haagsche Bluf
Het hotel ligt midden in het centrum van Den Haag, aan de Haagsche Bluf, en is een basecamp voor ontdekkingsreizigers met een neus voor avontuur en het onverwachte. Met de introductie van dit nieuwe luxe lifestyle boutique hotel – vol innovatief design, met uitstekende service en een bijzondere F&B-voorziening – is het horeca-aanbod in Den Haag met The Collector Hotel verhoogd.

The Collector bevindt zich achter acht monumentale gevels aan de Haagsche Bluf, een bijzonder hofje midden in het centrum van Den Haag. Een glazen loopbrug zorgt voor verbinding tussen de twee verschillende gebouwen. Het uitgangspunt van de bedenkers van het hotel was om de geschiedenis van het gebouw te combineren met vintage uit de jaren 50 en 60, plus klassiek en modern luxe design. Daarnaast vind je in het hotel speciale tentoongestelde collecties, waar je zowel historische voorwerpen als de meest opmerkelijke moderne kunstobjecten kunt bewonderen.

Kunstwerken
The Collector Hotel heeft in totaal 57 kamers, variërend van comfortkamers tot suites. De geheel nieuwe bovenverdieping biedt superlichte kamers met eersteklas uitzicht over het centrum van Den Haag. Alle hotelkamers hebben een uniek karakter dankzij kunstwerken. De kunstwerken zijn allemaal handgemaakt en zijn gebaseerd op twee klassieke werken: een portret van de Franse hertogin Elisabeth van Oostenrijk, koningin van Frankrijk en een anoniem portret van een man dat in het Mauritshuis in Den Haag is tentoongesteld. Elk kunstwerk vertelt zijn eigen verhaal en bestaat uit een eclectische verzameling kleine details, zoals kwartetspellen van het Koninklijk Huis, verschillende onderdelen van Barbiepoppen, cassettebandjes, lippen en meer.

Het brein achter The Collector zijn horecaondernemers Tsibo Lin en Celine Lin-Chu van SLOK Hospitality Group. De groep is ook de naam achter drie succesvolle boetiekhotels in Amsterdam: Mr. Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer. Tsibo Lin is medeoprichter van de bekende Foodhallen Amsterdam en Rotterdam en de Kanarieclub in Amsterdam.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dormio Wijnhotel Valkenburg hippe attractie in charmant Valkenburg

Volgend artikel

Het succes van De Nieuwe Winkel: ‘Evolutie nastreven’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.