’t Havenmantsje in Harlingen wint eerste Open NK Koken

Mooi nieuws uit Harlingen. Restaurant ’t Havenmantsje heeft met Ruben van Zanten de eerste editie van de nieuwe kookwedstrijd het Open NK Koken gewonnen.
Op 11 januari vond de eerste editie van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde plaats op de vakbeurs Horecava in Amsterdam. Deze nieuwe wedstrijd stelt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd. Ruben van Zanten van ’t Havenmantsje uit Harlingen mag zich de eerste winnaar van het Open NK Koken noemen.
De deelnemers moesten een driegangenmenu bereiden met ingrediënten uit de blackbox, uit de groente- en fruitkraam van Hanos Nederland en schaal- en schelpdieren van Jan van As.
Winnaar Ruben van Zanten scoorde met goede smaken, een verfijnde kookstijl en ‘een geniaal dessert’, zo liet de vakjury weten.
Andere deelnemende restaurants waren onder andere Landgoed Het Roode Koper in Ermelo en Bistro Middelburg in Zeeland.
De Horecava is bijna dagelijks het toneel geweest van kookwedstrijden. Op de eerste beursdag won het Utrechtse restaurant Maeve de Gouden Koksmuts, de misschien wel grootste kookwedstrijd van Nederland.
Restaurant ’t Havenmantjes is gevestigd in een monumentaal gebouw in de haven van Harlingen, niet ver van de ferryboten naar de eilanden Vlieland en Terschelling. Het restaurant wordt gerund door SVH Meesterkok Marco Poldervaart en heeft vermeldingen in de vooraanstaande culinaire gidsen.
Lees ook:
Tommy Janssen en Sem Klein Oonk van Maeve* winnen Gouden Koksmuts
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.