Nieuws

Restaurant Noor in Groningen is open en zo ziet het eruit

Marleen en Jeroen Brouwer hebben hun nieuwe restaurant in Groningen officieel geopend. Noor huisvest in de uit 1927 stammende Theresiakapel en biedt plek aan veertig gasten. ‘We koken met seizoensgebonden en dagverse producten die we zelf lekker vinden en die komen van dichtbij en van verder weg’, aldus Jeroen.

De ondernemers waren eerder eigenaar van De Loohoeve in het Drentse Schoonloo, waar ze een Michelinster kookten, en nu begonnen aan hun nieuwe fine dining-avontuur in Groningen.

Jeroen Brouwer
Jeroen noemt de gerechten ‘soms wat brutaal of eigenwijs’. ‘Maar altijd verfijnd en verrassend gepresenteerd. In het Seizoensmenu gebruiken we veel groenten en vis, en soms wat vlees. Het Prestigemenu is voor de liefhebber van exclusieve producten, zoals oesters, langoustines, wilde zeebaars, tarbot, kaviaar, Japans wagyurund en truffel.’

Op aanvraag is een volledig vegetarisch menu beschikbaar en aan de chefs table – waar plek is voor vier gasten – wordt een tasting menu van tien gangen geserveerd.

Interieur
In het interieur, ontworpen door Manon de Groot voor ontwerpbureau Dofine uit Winschoten, is veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en wordt gespeeld met licht en donker.

De wijnen worden bewaard in het achterste deel van het priesterkoor, waar ze te zien zijn achter een imposante metershoge deur. Op de wijnkaart staan ruim tweehonderd wijnen.

Lunch en diner
Restaurant Noor is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner. Lunchen kan van woensdag tot en met zaterdag. Voor gasten die bij Van der Valk-hotel Groningen overnachten, is een haal- en brengservice beschikbaar.

Lees ook:
De Loohoeve verkocht; Jeroen en Marleen Brouwer naar Groningen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zes sterrenchefs - negen Michelinsterren - luiden het aspergeseizoen officieel in

Volgend artikel

Foto’s: dit is het vernieuwde restaurant Zuiver op Vlieland

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.