Nieuws

De Loohoeve verkocht; Jeroen en Marleen Brouwer naar Groningen

Jeroen en Marleen Brouwer hebben de verhuizing van De Loohoeve rond. Het pand in Schoonloo, met daarin een hotel en een sterrestaurant, is verkocht. In het eerste kwartaal van 2022 openen de ondernemers in de monumentale Theresiakapel in Groningen onder een andere, nog niet bekendgemaakte naam.

Hotel en restaurant De Loohoeve in Schoonloo is nog te bezoeken tot en met januari. Daarna sluiten de deuren en gaan Marleen en Jeroen Brouwer zich richten op hun nieuwe zaak, waarover ChefsFriends in januari 2020 schreef.

Monumentale kapel
De nieuwe eetgelegenheid, die onder een andere naam opent, wordt gerealiseerd in de monumentale bijna honderd jaar oude Theresiakapel. Het afgelopen jaar is volop verbouwd in en om het pand uit 1927 in de wijk Hoogkerk.

‘De kapel moest volledig op de schop om er een restaurant te realiseren, inclusief alle benodigde installaties’, aldus Jeroen. ‘We gaan er een onderscheidende en onorthodoxe eetgelegenheid van maken, waarbij onze ambities verder reiken dan in De Loohoeve.’

Marleen en Jeroen zetten hun zaak in Schoonloo in de verkoop, omdat de omvang van het bedrijf begon te klemmen. Zij willen zich concentreren op alleen het runnen van een restaurant en hier verder in groeien.

Janick Niemeijer
In Groningen komen veertig couverts en een chef’s table die letterlijk midden in de keuken is geplaatst. Marleen: ‘Keukenchef wordt Janick Niemeijer, die sterrenrestaurants als Oud Sluis, ’t Nonnetje en The Jane op zijn cv heeft staan. Aan de voorkant staan we sterk met onze huidige sommelier Nick Nijkamp en huidige maître Helena Cyris, die heeft gewerkt bij driesterrenrestaurant De Librije en Schwarzwaldstube in Duitsland.’

De opening is gepland in het eerste kwartaal van 2022, de definitieve datum wordt later gecommuniceerd. Tot en met 22 januari kun je nog terecht bij De Loohoeve. Daar serveren Marleen en Jeroen een afscheidsmenu en een afscheidsarrangement.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Koloniën van Weldadigheid: parel in eigen land (en Werelderfgoed)

Volgend artikel

Nieuwe chef zet bij Vessel Amsterdam in op shared dining

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.