Nieuws

Nieuwe chef zet bij Vessel Amsterdam in op shared dining

Freek Dekker is de nieuwe chef van Vessel, het Amsterdamse restaurant van viersterrenhotel Boat&Co. Hij start donderdag 11 november met een nieuw menu, dat mensen moet samenbrengen in een ‘all day destination’. Veel van de gerechten zijn te delen, het uitzicht op het IJ is bij de prijs inbegrepen.

Vessel huisvest in de Houthaven in Amsterdam. Freek presenteert er een shared dining-menu met zeven koude en zeven warme gerechten, waarvan er zes veganistisch zijn. ‘Ik wil dat mensen ons eten samen ervaren, dat is gezelliger én er ontstaan vaak mooie gesprekken.’

À la carte
Op het menu onder andere makreelceviche, gerookte avocado met paddenstoelen, schorseneren en vadouvan, kabeljauwfilet met macadamianoten en beurre blanf, en buikspek Sichuan style. Liever niet delen? Dan kun je kiezen uit het aanbod à la carte.

Stadsstrand
De nieuwe chef haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de plekken waar hij is geweest en de gerechten en producten die hij heeft geproefd. ‘Ik wil me niet vastpinnen op één keuken, maar altijd meebewegen met de vraag vanuit onze gasten.’

Vessel heeft een eigen stadsstrand, inclusief uitzicht over het water en is zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner of een drankje aan de bar. Overnachten na een smakelijk diner? Je kamer boek je bij Boat&Co.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Loohoeve verkocht; Jeroen en Marleen Brouwer naar Groningen

Volgend artikel

Joëlle en Sven Nijenhuis openen Ambrozijn op 3 december

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.