Nieuws

René Brienen promoot Limburgse asperges in Amsterdam

De misschien wel grootste promotor van Limburgse asperges, René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas in Well, heeft met een opvallende actie het witte goud naar Amsterdam gebracht. De in Amsterdam woonachtige Limburger Huub Stapel kreeg de eerste asperges uit handen van aspergechef Brienen.

Limburgse asperges en chef-kok René Brienen zijn de afgelopen tien jaar steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk voorjaar viert Brienen het witte goud en gaat hij ‘op aspergebedevaart’. Zeven jaar op rij was dat naar Zwitserland, maar door corona was dat vorig jaar en ook dit jaar niet mogelijk.

René Brienen
En dus besloot de asperge gekke kok dit jaar om Limburger-in-Amsterdam Huub Stapel te gaan verrassen met de eerste verse witte asperges van de koude grond.

Verbaasde passanten keken in de historische entourage van de Amsterdamse Keizersgracht hun ogen uit, toen chef-kok René Brienen met veel kabaal in een vooroorlogse groene Russische zijspanmotor kwam aangetuft, met een grote kist Limburgse asperges op zijn schoot.

Laurent Smedts
‘Net alsof ik op een rijdende Big Green Egg zit’, grapte hij bij het uitstappen uit het zijspan, om vervolgens de eerste asperges van de koude grond te overhandigen aan acteur Huub Stapel en aan de eveneens aanwezige Luc Kusters, Limburgse sterrenkok in Amsterdam. Wijnkenner en vriend van ChefsFriends.nl, Laurent Smedts van Laurent Smedts Import, zorgde voor de wijninvulling.

Het bleef niet bij rauwe asperges, want René Brienen had samen met collega Luc Kusters een bij corona passende ‘take away’ aspergelekkernij bedacht: asperges in de vorm van frietjes, luisterend naar de naam ‘Frietje Asperges-ham 2.0’. Begeleid door een glas witte wijn van het bekende huis Spiess uit Rheinhessen, dit jaar door Brienen gekozen als dé aspergewijn.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Oosterscheldekreeft weer verkrijgbaar na start kreeftenseizoen

Volgend artikel

Wat van ver komt, is niet altijd lekkerder

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.