Home / Nieuws / René Brienen promoot Limburgse asperges in Amsterdam

René Brienen promoot Limburgse asperges in Amsterdam

De misschien wel grootste promotor van Limburgse asperges, René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas in Well, heeft met een opvallende actie het witte goud naar Amsterdam gebracht. De in Amsterdam woonachtige Limburger Huub Stapel kreeg de eerste asperges uit handen van aspergechef Brienen.

Limburgse asperges en chef-kok René Brienen zijn de afgelopen tien jaar steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk voorjaar viert Brienen het witte goud en gaat hij ‘op aspergebedevaart’. Zeven jaar op rij was dat naar Zwitserland, maar door corona was dat vorig jaar en ook dit jaar niet mogelijk.

René Brienen
En dus besloot de asperge gekke kok dit jaar om Limburger-in-Amsterdam Huub Stapel te gaan verrassen met de eerste verse witte asperges van de koude grond.

Verbaasde passanten keken in de historische entourage van de Amsterdamse Keizersgracht hun ogen uit, toen chef-kok René Brienen met veel kabaal in een vooroorlogse groene Russische zijspanmotor kwam aangetuft, met een grote kist Limburgse asperges op zijn schoot.

Laurent Smedts
‘Net alsof ik op een rijdende Big Green Egg zit’, grapte hij bij het uitstappen uit het zijspan, om vervolgens de eerste asperges van de koude grond te overhandigen aan acteur Huub Stapel en aan de eveneens aanwezige Luc Kusters, Limburgse sterrenkok in Amsterdam. Wijnkenner en vriend van ChefsFriends.nl, Laurent Smedts van Laurent Smedts Import, zorgde voor de wijninvulling.

Het bleef niet bij rauwe asperges, want René Brienen had samen met collega Luc Kusters een bij corona passende ‘take away’ aspergelekkernij bedacht: asperges in de vorm van frietjes, luisterend naar de naam ‘Frietje Asperges-ham 2.0’. Begeleid door een glas witte wijn van het bekende huis Spiess uit Rheinhessen, dit jaar door Brienen gekozen als dé aspergewijn.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.