Oosterscheldekreeft weer verkrijgbaar na start kreeftenseizoen

Het kreeftenseizoen is officieel geopend in Zeeland deze week. Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek bracht met zijn boot MS3 de eerste Oosterscheldekreeft van het jaar 2021 aan wal.
Dat gebeurde op donderdag 25 maart. Later in de ochtend is de eerste kreeft door Gerrie aan de heer Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, overhandigd.
In de middag is deze kreeft door de vicevoorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft Hans van Geesbergen doorgegeven aan de bekende cabaretier Najib Amhali, ambassadeur van de Stichting Sawasdee.
Vanwege de coronabeperkingen kon evenals vorig jaar geen grote Amerikaanse veiling op de visafslag van Colijnsplaat worden georganiseerd. Sinds het jaar 2000 organiseert de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft op de laatste donderdag van de maand maart de officiële en feestelijk opening van het kreeftenseizoen. Twee jaar op een rij heeft deze feestelijke opening niet plaats kunnen vinden vanwege coronamaatregelen.
De Oosterscheldekreeft wordt gezien als een van de meest bekende streekproducten uit eigen land. De ‘Hollandse kreeft’ heeft een fijne en zachte smaak, en staat bekend om de versheid. Vaak geldt: vanochtend gevangen, vanavond op het bord. Veel restaurants werken graag met dit hoogwaardig kwalitatief product.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.