Persoonlijk

Paskal Karels: ‘Met Frans Bauer in de keuken’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Paskal Karels van Karels hotel en restaurant in Braamt.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Hong Kong Beef midden in de nacht bij de nachtchinees in Amsterdam.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘Een fles bubbels ! Die wil ik altijd op elk moment koud hebben staan. Genieten doen we nooit met mate!’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Hard werken en wandelen in het Bergherbos met de hond. Er is een voornemen om hier wat meer aan te werken!’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Ha ha ha ha, jazeker. ‘Doe nou niet’ van Frans Bauer. Het is zelfs zo erg dat ik van het personeel een gesigneerde kaart en fansjaal heb gekregen. Daarnaast gaat er als we haast moeten maken een vlotte Griekse melodie aan in de keuken (Zorba the Greek): dat is gas erop! En Achter de Rododendron van Tol Hansse is onmisbaar. Housemuziek tussendoor is altijd chill.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Passie! Dat is natuurlijk ons hoofdingrediënt. Daarnaast werken we heel puur, met een beetje zout kom je al heel ver: dit is je balans. Verder zijn zuren voor mij echt onmisbaar.’

Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Frankrijk! Ik ben verliefd op dat land. Maar we kiezen ook andere landen binnen Europa (daarbuiten niet graag). Élke vakantie draait bij ons om wijn-spijs.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Bij restaurants waar met passie wordt gewerkt! Dit kan een pizzeria om de hoek zijn, maar ook één van de beste van de wereld!’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Wij lanceren onze nieuwe visie deze maand en vieren dat eerst met onze jubileummaand. Donderdag 12 januari waren we een jaar open. Vanaf februari staan natuur, vriendschap en liefde voor het vak centraal. Onze slogan: waar natuur, vriendschap en liefde voor het vak elkaar treffen.’

Bekijk hier alle artikelen in deze serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Noble lanceert iets nieuws en het draait om truffel

Volgend artikel

Piepjonge ondernemers geven met Soirée nieuw culinair elan aan Velp

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.