Nieuws

Odille in Sint-Oedenrode wint prijs voor interieur

Odille in Sint-Oedenrode heeft van vakblad Entree Magazine een prijs ontvangen voor het interieur. De eetgelegenheid van Lotte Bloem en Casimir Evens won tijdens de jaarlijkse Entree Awards de award in de categorie Best New Restaurant Design. ‘Als je er zit, snap je pas dat het design het restaurant is.’

De jury van de jaarlijkse vakprijs is enthousiast over het design, waarbij over ieder detail is nagedacht. Ze schrijft: ‘Als je eenmaal zit in de geweldig comfortabele stoelen, aan een tafel met de perfecte hoogte en het perfecte formaat, en je nog eens om je heen kijkt, dan weet je dat je echt in een bijzondere zaak bent terechtgekomen.’

Veel rust en alle aandacht

Volgens de jury is over ieder detail nagedacht en is het design zeer functioneel. ‘De grijstinten zorgen voor weinig prikkels, veel rust en alle aandacht voor elkaar en de gerechten. Hier zetten ze de tijd even stil voor je.’

Casimir Evens

In het rapport wordt verder gesproken over een ‘absoluut geslaagd concept’. ‘Mede doordat Casimir en Lotte hun visie met zoveel liefde uitleggen aan tafel. Odille betekent rijkdom en dat is precies wat je als gast ervaart tijdens het eten.’

Nederlandse materialen

Als leuk detail wordt het golvend plafond genoemd. ‘Dat zorgt voor een prettige akoestiek én doet denken aan de golven in zee. Duurzaamheid is hier bovendien echt belangrijk, met Nederlandse materialen en meubels. En het design gaat verder dan alleen het interieur, het is écht doorgevoerd tot op het bord.’

Open keuken

Odille opende de deuren in maart. Het restaurant kenmerkt zich door een open keuken met drie blokken in het hart van de zaak en daaromheen de tafels en stoelen, waardoor iedere gast volgens de ondernemers eersterangs zicht heeft op een specifieke sectie van de keuken.

Lees ook:
Foto’s van Odille restaurant in Sint-Oedenrode
Casimir Evens en Lotte Bloem openen Odille restaurant

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sanne Achtien: ‘Inter Scaldes voelt als logische stap’

Volgend artikel

Met deze BBQ-boeken maak jij de ultieme pizza’s en burgers

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.