Gerechten van collega-chefs in afhaalmenu Menno Post
Sterchef Menno Post gaat met zijn restaurant Olivijn in Haarlem menu’s serveren met daarin gerechten van collega’s. Vanaf volgende week staat iedere donderdag een viergangenmenu op het programma dat is gemaakt in samenwerking met een van de chefs van Les Patrons Cuisiniers. Jef Schuur van Bij Jef trapt af.
Na de verplichte sluiting in de strijd tegen het coronavirus, die duurt tot minimaal dinsdag 28 april, is sterchef Menno Post begonnen met afhalen. Restaurant Olivijn in Haarlem serveert een wekelijks driegangenmenu voor 50 euro.
Les Patrons Cuisiniers
Vanaf donderdag 23 april komt daar een optie bij. Een viergangenmenu met daarin gerechten van Menno én een collega van restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers.
Olivijn
‘De viergangenmenu’s worden samengesteld met een amuse, twee gerechten en een friandise van een gastchef en twee gerechten van Olivijn voor 75 euro.’
Jef Schuur
Deze menu’s zijn alleen verkrijgbaar op donderdag. De eerste vier gangen worden gerealiseerd in samenwerking met Jef Schuur van het eveneens met een Michelinster bekroonde restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel.
Jarno Eggen
Aansluitend is het de beurt aan Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam, Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland en Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Staphorst. Afhankelijk van wat na 28 april de mogelijkheden zijn, worden namen toegevoegd.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.