Blog

Geef jouw BBQ-avond een upgrade met deze recepten

Niets leuker en lekkerder dan een BBQ op een heerlijke zomeravond. Met dierbaren genieten van de geuren én al het lekkers dat je erop bereidt. Of je dat nu doet met professionele apparatuur of op een eenvoudige barbecue, met deze recepten van en met Zeeuwsche Zoute wordt het nog leuker.

Zeeuwsche Zoute is een kwaliteitsproduct van eigen bodem. Gemaakt van water dat wordt opgepompt uit de Oosterschelde. Met een duurzaam productieproces en van om de hoek, en met zout van de allerhoogste kwaliteit.

Nu in de zomerperiode de barbecue volop wordt gebruikt, is inspiratie altijd welkom. Die krijg je van de oer-Zeeuwsche product. Niet alleen met zout van Zeeuwsche Zoute voeg je waarde toe aan je middag of avond met vrienden en/of familie, dat doe je ook met deze drie recepten.

Geroosterde porchetta met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook
Heb je lekker de tijd en zin om uit te pakken? Maak dan dit gerecht van een geroosterde porchetta (foto boven). De mannen van The Bastard-barbecues hebben dit gerecht ontwikkeld en gebruiken Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook om de smaken van het vlees extra te laten spreken.

Je begint bij dit recept al een dag van tevoren met de bereiding. Hierdoor kunnen de smaken en aroma’s van citroenschil en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook goed intrekken. Na een nachtje in de koelkast, kan je de porchetta verder bereiden.

Bestrooi het stuk buikspek met kruiden en rol het dan op. Laat vervolgens de buikspek zo’n 3 tot 4 uur op de barbecue garen. Het resultaat is een heerlijke zachte en smaakvolle porchetta met een krokante korst.

Bekijk hier het hele recept!

Burgeravond met Zeeuwsche Zoute Puur

Een burger op de barbecue is een klassieker die nooit teleurstelt. Zeeuwsche Zoute maakte dit recept met Wagyu-beefburgers.

Voordat je begint met barbecueën, is het belangrijk om het vlees op kamertemperatuur te laten komen. Bestrooi ze ook alvast met Zeeuwsche Zoute Puur. Dan kan de smaak goed intrekken.

Nadat je de toppings en saus hebt klaargemaakt en de broodjes kort hebt gegrild, is het tijd voor het belangrijkste gedeelte van dit recept, namelijk het vlees. De Wagyu-burgers hebben voldoende vet in zich, waardoor het vlees sappig blijft.

Bak de burgers ongeveer 3 minuten per kant op een hete barbecue. Is de burger klaar? Laat het vlees dan rusten, terwijl jij de burger opbouwt. Geniet van de burger met als side dish heerlijke zoete aardappelfriet.

Burger Zeeuwsche Zoute
Foto: Zeeuwsche Zoute

Bekijk hier het volledige recept en vind uit welke toppings wij erop deden!

Pizza van de barbecue met Zeeuwsche Zoute Gerookt

Dit recept is voor alle koks die eens iets anders willen uitproberen op hun barbecue en van Italiaans eten houden. Om een pizza op de barbecue te bereiden, heb je een exemplaar nodig met deksel, zodat de warmte ook van boven op de pizza straalt.

Ook een pizzasteen is essentieel. Simone van Joolen deelde dit recept met Zeeuwsche Zoute, waarbij zij Zeeuwsche Zoute Gerookt gebruikte.

De bodem van de pizza kun je eenvoudig zelf maken. Heb je hiervoor geen tijd, dan is een kant-en-klare bodem van de supermarkt een optie. In dit recept wordt uitgelegd hoe je de bodem kunt maken.

Is ‘ie klaar voor de barbecue, warm dan eerst de pizzasteen op door die vast op de barbecue te leggen. Goed warm? Bestrooi de pizzasteen met wat bloem, zodat de pizza niet blijft plakken. Leg vervolgens de pizza, waar al tomatensaus, kaas en oregano opzit, op de pizzasteen.

Na 5 tot 10 minuten op 250 graden is de pizza klaar. Beleg met ingrediënten naar keuze en genieten maar! In dit recept is de pizza belegd met parmaham, rucola en Zeeuwsche Zoute Gerookt.

Pizza Zeeuwsche Zoute
Foto: Simone van Joolen – Zeeuwsche Zoute

Het volledige recept lees je hier!

Heb jij een recept waarin Zeeuwsche Zoute verwerkt zit? Laat het weten via iris@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept dan binnenkort op haar site en socials. Onder de inzendingen verloten we bovendien een trioset.

Uiteraard kun je ook via Instagram (@zeeuwschezoute) een privébericht sturen of Zeeuwsche Zoute taggen wanneer je het zout hebt gebruikt.

Ben jij (hobby)chef en kook jij nog niet met Zeeuwsche Zoute? Bestel dan hier jouw proefsetje met Zeeuwsche Zoute Puur en Zeeuwsche Zoute Gerookt. Deze topchefs zijn al overtuigd van de kwaliteit en smaak.

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Zeeuwsche Zoute, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of bestellingen kun je terecht op de website van de zoutspecialist uit Zeeland. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mondiale LGBTQ+-erkenning voor The Grand Amsterdam

Volgend artikel

Eigenaar Carelshaven neemt De Verééniging in Hengelo over

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.