Nieuws

Eigenaar Carelshaven neemt De Verééniging in Hengelo over

De eigenaar van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, Van Berkel Hospitality, neemt Grand Café en Botiekhotel De Verééniging in Hengelo over.

Na een succesvolle periode onder leiding van Frank Hendriks, zal Grand Café en Boetiekhotel De Verééniging vanaf 1 september 2023 worden overgedragen aan Van Berkel Hospitality. Deze stap markeert een nieuwe fase voor De Verééniging na een turbulente opstartperiode vanwege de uitdagingen veroorzaakt door de coronapandemie.

In de afgelopen jaren heeft Frank Hendriks verschillende succesvolle horecazaken opgezet, waaronder De Verééniging en Twentse Bierbrouwerij. Hij was ook nauw betrokken bij de oprichting van de Zwarte Silo in Deventer en het horecaproject “Qua Koken” in Oldenzaal.

Alco en Evelyn van Berkel
Met De Verééniging heeft hij een plek gecreëerd die weer een basisplaats heeft ingenomen in Hengelo en veel gasten en bezoekers heeft aangetrokken.

Van Berkel Hospitality, onder leiding van Alco en Evelyn van Berkel en Operationeel Directeur Said Maher, is verheugd om De Verééniging aan hun portfolio toe te voegen, waar ook Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, Oranjerie Ruurlo en De Zwaan Delden onder vallen.

‘De Verééniging, met zijn rijke geschiedenis en unieke karakter, sluit perfect aan bij de andere bedrijven van Van Berkel Hospitality, die allemaal bekend staan om hun historische waarde en het creëren van bijzondere herinneringen voor gasten en bezoekers’, aldus Alco van Berkel.

Wapen van Hengelo
Met de overname zal De Verééniging onder de nieuwe naam “Wapen van Hengelo” verdergaan vanaf 1 september 2023. De recent opgerichte sociëteit behoudt echter de naam De Verééniging. Wapen van Hengelo biedt 12 luxe suites, een grote (feest)zaal, vergaderzaal, cocktailbar en een luxe bistro.

Met de toevoeging van De Verééniging zal Van Berkel Hospitality nu vier bedrijven onder zijn vlag hebben. Het ondernemersduo Evelyn en Alco van Berkel begon hun verhaal negen jaar geleden met de overname van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, dat na veel verbouwingen en investeringen weer helemaal in de 21e eeuw werd gebracht.

Vijf jaar geleden openden ze ook Oranjerie Ruurlo, dat niet alleen een museumrestaurant voor Museum MORE Kasteel Ruurlo is, maar ook een exclusieve trouwlocatie in de Achterhoek. In 2019 voegde De Zwaan Delden zich bij de groep, en na een uitvoerige verbouwing is De Zwaan nu de Huiskamer van Delden met het zonnigste terras van Delden.

Met de uitbreiding naar De Verééniging heeft Van Berkel Hospitality een team van meer dan 160 medewerkers in dienst, en ze kijken uit naar een succesvolle toekomst voor Wapen van Hengelo en verdere groei binnen hun gastvrijheidsimperium.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Geef jouw BBQ-avond een upgrade met deze recepten

Volgend artikel

Esther de Mönnink van De Swarte Ruijter behaalt titel SVH Meestergastvrouw

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.