Nieuws

François Geurds opent FG Noodle Shop in Rotterdam

Tweesterrenchef François Geurds breidt zijn activiteiten uit. Maandag 28 september opent in Rotterdam FG Noodle Shop. In het assortiment (minimaal) vijftien soorten noedels, die je kunt laten bereiden op de Big Green Egg en onderweg of ter plaatse kunt eten. ‘Lekker en gezond en voor minder dan een tientje.’

De Rotterdamse Hofbogen, waar de FG Noodle Shop is gerealiseerd, is volop in ontwikkeling. Katshoek, nabij het Hofplein, wordt omringd door bedrijven en er passeren dagelijks veel studenten, toeristen en Rotterdammers.

Streetfood
En die moeten vanaf 28 september bij François Geurds komen voor zijn noedels. Streetfood, zoals het in Azië gemeengoed is en waarvan de sterrenchef al jaren fan is. Met dezelfde hoge kwaliteit, en voor een scherpe prijs.

‘Die mensen gaan nu naar de supermarkt, maar voor het hetzelfde geld kan ik ze laten genieten van gezonde producten van topkwaliteit’, aldus François tegen ChefsFriends.

Noedels en dim sum
‘In het assortiment zitten minimaal vijftien soorten noedels en zo’n tien verschillende dim sum. Wie vegetarisch of veganistisch wil eten, kan ook bij ons terecht.’

Alle bouillon wordt dagelijks vers gemaakt. ‘Op basis van vis, groente en kip. Verder volop verse groenten, kruiden, eieren, taugé, pepers, kip, garnalen en rundvlees. Voor minder dan een tientje heb je hier een heerlijke en gezonde maaltijd.’

Azië
De producten die François gebruikt, komen allemaal ook echt uit Azië. ‘Ik werk samen met een Japanse dame die voor mij de tofu maakt, en een vriend van mij heeft een Chinese winkel, via hem koop ik onder andere de noedels in.’

Oosterse keuken
De tweesterrenchef liep al een tijdje met het idee van het streetfoodconcept in zijn hoofd. Vrijdag 21 augustus informeerde hij een select gezelschap media over het idee tijdens een speciale bijeenkomst.

‘Opgedaan tijdens mijn reizen door onder andere Azië, Spanje en New York. De oosterse keuken is in opkomst. Er lopen hier veel passanten en die kunnen of willen niet allemaal eten in een sterzaak.’

FG Food Labs, het met één Michelinster bekroonde restaurant van François, is eveneens gevestigd in de Hofbogen en elders in de stad exploiteert hij ook nog FG Restaurant dat twee sterren heeft.

Maaltijd zelf samenstellen
Hoe het werkt? Als gast neem je bij binnenkomst een mandje en pak je de producten die je bij je noedels wilt hebben geserveerd. Buiten staan elke dag minimaal twee koks die alles direct voor je bereiden.

Vervolgens heb je de keuze je zelf samengestelde maaltijd in de vuist mee te nemen of er van te genieten op het terras, met een wijntje of een gin-tonic bijvoorbeeld.

Meenemen
FG Noodle Shop is vanaf maandag 28 september zes dagen in de week geopend (gesloten op zondag) van 11.00 tot 19.00 uur.

‘Zeker voor de lunch is dit een mooi concept. Maar ook als mensen aan het eind van de dag klaar zijn met werken. Dan hebben ze nog voldoende tijd om bij ons noedels te halen, zodat ze thuis niet hoeven te koken.’

Website
François heeft eveneens de website(s) van zijn beide restaurants vernieuwd. In cartoonvorm legde visual artist Peer Retera vast waar FG voor staat. De animatie is te bekijken op Fgfoodlabs.nl en/of Fgrestaurant.nl.

Of we binnenkort nog meer ontwikkelingen mogen verwachten van de chef-kok, die onder andere een eigen foodlaboratorium heeft? ‘Er zit nog meer aan te komen en we houden jullie op de hoogte.’ Wordt dus vervolgd!

Vorig artikel

Fotoreportage CuliNESSE op het strand aan de Zevenhuizerplas

Volgend artikel

SAIL Amsterdam: 10 keer L'Invité Le Restaurant op Instagram

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.