iSnaps

Fotoreportage CuliNESSE op het strand aan de Zevenhuizerplas

Op het strand aan de Zevenhuizerplas in de wijk Nesselande in Rotterdam vindt tot en met zaterdag 22 augustus de vijfde editie van CuliNESSE plaats. Volgens de organisatie is het evenement ‘een combinatie tussen het ultieme festival aan het strand en genieten van het goede leven’. ChefsFriends bezocht de openingsdag.

Voor de jubileumeditie konden geen betere dagen worden ‘gekozen’. Na een aantal dagen met voornamelijk regen is het weer op de openingsdag, donderdag 20 augustus, prachtig. En dat blijft zo tot en met zaterdag.

Muziek en eten
CuliNESSE combineert muziek en eten, er zijn slechtere combinaties mogelijk. Op een groot podium passeert een keur aan artiesten de revue.

Donderdagavond was de bekende saxofonist Candy Dulfer er daar één van. Vrijdag en zaterdag – vanaf 16.00 uur open – komen onder andere Di-rect, Waylon, Jan Smit en de oer-Rotterdamse band The Kik.

Restaurants
Het culinaire deel van het evenement wordt verzorgd door acht restaurants. Asian Glories, Obba Lounge, De Hemel op Aarde, Allure en De Prins van Terbregge uit Rotterdam, Hit eten & drinken en Van S Wijn en Tapas uit Nieuwerkerk aan den IJssel en De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk.

Kaarten
Het festival is populair, want voor vrijdag en zaterdag zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar aan de kassa. De online verkoop is inmiddels gestopt.

Een entreebewijs kost 17,50 euro, kinderen 6 euro. Neem eventuele kinderen gerust mee, zij kunnen zich volop uitleven op een speciale kinderspeelplaats.

Goed doel
CuliNESSE ondersteunt (ook dit jaar) de stichting Dada, die zich inzet voor kinderen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben.

Kijk voor meer informatie op Culinesse.nl.

Vorig artikel

Jaarlijkse terrassenlijst: dit zijn de beste uit de provincies

Volgend artikel

François Geurds opent FG Noodle Shop in Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.