Provincie in de kijker

Favoriete delicatessenzaken in Limburg van Servais Tielman

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenzaken in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Servais Tielman van Beluga Loves You in Maastricht.

Eyserhalte delicatessen, groente, fruit – Eys
‘Voor het meest uitgebreide assortiment Limburgse streekproducten ben je bij André Leclerq in Eys absoluut aan het juiste adres. Wanneer je binnenloopt, krijg je automatisch de zin en de neiging om meer in te kopen dan waarvoor je kwam. Wat ik eveneens waardeer, is dat zij voortdurend in de weer zijn met nieuwe ontwikkelingen waaronder de ‘Truffière Eyserhalte’.
Eyserhalte.nl

Le Salonard wijn, brood, kaas – Maastricht
‘De prachtige zaak van Monique Houbiers is één van onze vaste schakels als het gaat om de levering van streekproducten. Haar heerlijke ambachtelijke vers gebakken brood is niet weg te denken uit Beluga. Maar er is meer. Een keur aan wijnen, kazen en andere delicatessen maken Le Salonard tot de ‘holy grale’ van delicatessen in Maastricht.’
Lesalonard.com

Viskwekerij De Commanderie – Voeren
‘Oké, het is Belgisch-Limburg en niet Nederlands-Limburg, dus op het randje van onze provincie. Gelegen in de prachtige voerstreek. De forellen die er in de grachten worden gekweekt, zijn de absolute puurheid. Het overige assortiment, waaronder de heerlijke zalmeitjes, maken het compleet.’
Commanderie7.com

Livar Ham – Echt
‘Tegenwoordig een begrip pur sang, zo ook bij het Koninklijk Huis. Wij zijn ambassadeur van het Limburgs Livar-varken en niet voor niets. Livar Ham in het Limburgse Echt-Susteren bekommert zich in al haar facetten ontzettend goed om de dieren en de ambachtelijke totstandkoming van haar producten, en dat proef je.’
Livar.nl

Mario Tertschnig – Maastricht
‘Servus en Grüß Gott aan de best geïntegreerde Oostenrijker in Limburg: ‘super’ Mario Tertschnig! Deze bevlogen wijnconnaîsseur in Limburgse en Oostenrijkse wijnen weet mij telkens weer te verrassen. Neem gerust eens een kijkje op Mario.wine et c’est ca.’
Mario.wine

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bij JRE-Nederland aangesloten restaurants geven korting aan jongeren

Volgend artikel

Vijf jaar De Loohoeve: jubileummenu van Marleen en Jeroen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.