Provincie in de kijker

Favoriete delicatessenwinkels in Friesland van Marco Poldervaart

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Marco Poldervaart van restaurant & kookstudio ’t Havenmantsje in Harlingen.

Homminga’s Fijne Winkeltje – Harlingen
‘Mooie kaaswinkel in onze stad Harlingen, die hier inmiddels al meer dan 85 jaar een begrip is. Sinds 2016 in handen van Julia Woudstra en Tom van den Berg. In het assortiment prachtige kazen en smakelijke noten.’
Fijnewinkeltje.nl

Bakkerij Elsinga – Harlingen
‘Ik kom er graag voor suikerbrood, oranjekoek en ouweseunenkoek. Via de website bestel je gemakkelijk online.’
Bakkerijelsinga.unipage.eu

Slagerij Spijkerman – Akkrum
‘Niet normaal, wat een ambacht. Je zou er een boek over kunnen schrijven. Het slagersvak wordt op deze plek al jaren uitgeoefend. Alles wordt nog ambachtelijk bereid. Wat een kwaliteit! Als liefhebber moet je hier absoluut eens zijn geweest. Vraag om een rondleiding in de worstenmakerij en neem een kijkje in de hammenkamer.’
Spijkerman.keurslager.nl

Veltman Vis Service – Harlingen
‘Deze mag niet ontbreken in dit overzicht. Mijn vaste visleverancier. Altijd correct als het gaat om het leveren en altijd op zoek naar verser dan vers. Ik kom er al jaren voor de vis voor ons restaurants, maar ook als particulier kun je hier terecht.
Veltmanvis.nl

Zuivelhoeve – Leeuwarden
‘Gezellige en nostalgische kaas- en notenwinkel in de Kleine Kerkstraat. Geliefde plek voor zowel de locals als toeristen. Aan de overkant hebben de ondernemers een tweede winkel geopend met in het assortiment de smakelijkste worsten, hammen en wijnen.’
Winkels.zuivelhoeve.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe chefs voor De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven

Volgend artikel

Nieuwe chef voor restaurant Lokaal in Doetinchem

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.