Nieuwe chef voor restaurant Lokaal in Doetinchem
Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft de witte brigade van restaurant Lokaal uitgebreid met Bart Leussink. De keukenchef, die na vier jaar terugkeert in de Achterhoek, gaat in de bij JRE-Nederland aangesloten eetgelegenheid samenwerken met chef-kok en mede-eigenaar Bjorn Massop.
Door de keuze voor restaurant Lokaal in Doetinchem keert Achterhoeker Bart Leussink terug naar zijn geboortegrond. Hij werkte de afgelopen jaren bij onder andere ’t Schulten Hues in Zutphen en Graphite in Amsterdam.
Villa Ruimzicht
In het in hotel Villa Ruimzicht gevestigde restaurant draait het volgens de initiatiefnemers om ‘aandacht’. Als gast moet je tijdens een bezoek worden meegenomen op een culinaire reis door de Achterhoek.
Bjorn Massop
Bjorn daarover: ‘Waarom zou je producten uit het buitenland laten invliegen als je het hier op de fiets kunt ophalen’.
Van boer tot bord
In de keuken van restaurant Lokaal wordt gebouwd aan een Achterhoekse oase, waar de weg verkort wordt van de boer tot het bord.
‘Niet alleen het meest gewilde stukje vlees aanbieden, maar juist samen met leveranciers onderzoeken wat het beste is voor het dier of het product. En hier dan met gepaste waardigheid alles van gebruiken.’
Lokaal en Villa Ruimzicht zijn aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.