Nieuws

Envy Amsterdam serveert verjaardagsmenu van oud-chefs

Restaurant Envy in Amsterdam bestaat tien jaar en viert dat met een menu, dat is samengesteld door oud-chefs. Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau** Amsterdam), Nick Bril (The Jane* Antwerpen), Michael Wolf (Wolf Atelier Amsterdam) en Remco van de Weerd (Vinkeles* Amsterdam) hebben vijf klassiekers gemaakt.

Vier voormalige chefs van het hoofdstedelijke Envy aan de Prinsengracht hebben voor het jubileum hun favoriete recepten uit het archief gehaald en samen een vijfgangenmenu samengesteld.

Michelinsterren
Richard van Oostenbrugge, Nick Bril, Michael Wolf en Remco van de Weerd leerden het vak bij onder andere Envy. Richard is nu tweesterrenchef in de keuken van Bord’Eau, het restaurant van hotel De L’Europe in Amsterdam.

Michael Wolf en Nick Bril hebben beiden een verleden bij driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis en geven nu leiding aan de keukens van respectievelijk Wolf Atelier in Amsterdam en The Jane in Antwerpen.

Remco van de Weerd werkt op dit moment bij Vinkeles, het sterrestaurant van hotel The Dylan in Amsterdam en gaat binnenkort aan de slag bij The Gin Sum Club in Haarlem.

Signature dishes
Om de tiende verjaardag van hun voormalige leerschool luister bij te zetten, hebben ze hun signature dishes uit de archieven gehaald en daarmee een vijfgangenmenu samengesteld.

Dit menu wordt vanaf 13 juli, de dag na de officiële verjaardag, voor de symbolische duur van tien dagen geserveerd en kost 53,50 euro. Reserveren kan via Envy.nl/reserveren of 020-344 64 07 onder vermelding van het verjaardagsmenu.

Vijfgangenmenu
Daarin onder andere een gepocheerd en gebakken hoeve-ei met pata negra en Hollandaisesaus, een ceviche met sinaasappelvinaigrette en mierikswortel en gestoofde runderwangen met een selderijcrème.

IQ Creative
Envy huisvest aan de Prinsengracht en is onderdeel van IQ Creative van Bert van der Leden. Het is in het bezit van een Bib Gourmand, een erkenning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteitverhouding en heeft 15 (van de 20) punten in de culinaire gids GaultMillau.

ChefsFriends feliciteert Envy van harte met het tienjarig bestaan. Heb je het menu gegeten, laat in een reactie onder dit bericht dan weten wat je ervan vond.

Vorig artikel

De koelkast van Bert van Buschbach

Volgend artikel

Reserveer je plek: ’s nachts kip aan spit bij Rijks Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.