Nieuws

Reserveer je plek: ’s nachts kip aan spit bij Rijks Amsterdam

Een bijzondere activiteit van Rijks in Amsterdam. In de nacht van zondag 16 op maandag 17 augustus gaat in het restaurant van het Rijksmuseum een kip aan het spit en zorgen vijf zangeressen voor livemuziek. Deelnemen kan voor een bedrag van 29,50 euro.

Restaurant Rijks, dat staat onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk, start dit jaar met Rijks after dark. Dit betekent dat de deuren van de eetgelegenheid na het diner open blijven en tussen 23.00 en 03.00 uur een kip aan het spit gaat. Inclusief livemuziek van vijf zangeressen, die dienst gaan doen als levende jukebox.

Musea over de wereld
‘In alle grote musea over de hele wereld vinden nachtelijke spektakels plaats’, vertelt Jessie le Comte van de afdeling marketing & sales van Rijks aan ChefsFriends.

‘Daar heet het ‘Art after dark’, wij geven er in Amsterdam een eigen draai aan met ‘Rijks after dark.’

Plek aan tafel
Wie er die nacht bij wil zijn, kan aan tafel een plek voor 90 minuten reserveren. ‘Daarvoor en daarna kunnen gasten terecht aan de bar. Wij serveren Noord-Hollandse blauwhoenders in combinatie met een aantal side dishes. Het menu kost 29,50 euro per persoon.’

Ongedwongen sfeer
Volgens Jessie zal de sfeer die avond gezellig en ongedwongen zijn, in combinatie met lekker eten en een feestje. Reserveren kan via reserveren@rijksrestaurant.nl.

ChefsFriends is heel benieuwd naar de ervaringen. Ben jij erbij, laat in een reactie onder dit bericht dan weten hoe je het hebt gevonden.

Vorig artikel

Envy Amsterdam serveert verjaardagsmenu van oud-chefs

Volgend artikel

De meest memorabele eetmomenten van Willem Kool

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.