Nieuws

Liveblog: dit doen hotels in de strijd tegen het coronavirus

Hotels mogen de deuren in de strijd tegen het coronavirus weliswaar open houden, maar gasten zijn er nauwelijks. Hoe gaan zij om met de omstandigheden en wat doen zij om toch omzet te genereren. In dit overzicht lees je waar jij terechtkunt en wat je kunt doen. Je suis horeca.

Heb jij een aanvulling op dit overzicht, laat het ons dan weten. Stuur jouw informatie naar rik@chefsfriends.nl.

Vrijdag 8 mei
Een mooie Amsterdamse samenwerking tussen hotel The Exchange en restaurant Scheepskameel. Vandaag opent hotel Scheepskameel de deuren. Boek een overnachting in The Exchange en krijg een tweede kamer voor je privédiner van Scheepskameel. Maximaal de helft van de kamers wordt getransformeerd tot private dinner spaces: mooi aangeklede kamers met één romantisch gedekte tafel voor twee. In de ochtend krijg je een ontbijt op bed geserveerd dat wordt verzorgd door café Stock.

Donderdag 7 mei
De deuren van Jansz. – het restaurant van hotel Pulitzer Amsterdam – zijn gesloten, maar de chefs zijn desondanks hard aan het werk. In Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Om deze gezinnen in het zonnetje te zetten, verzorgt het restaurant als trotse partner wekelijkse avondmaaltijden voor de gasten en vrijwilligers.

Bij Kimpton De Wit Amsterdam wordt hard gewerkt aan het tegengaan van voedselverspilling, Bij bar Super Lyan worden de overgebleven cocktailingrediënten gebruikt om gezonde immuunsysteem-boostende energieshots te maken. Deze worden iedere donderdag gedoneerd aan een lokale zorginstelling of een lokaal ziekenhuis.

Woensdag 15 april
Conscious Hotel Westerpark Amsterdam
Bij Conscious Hotel Westerpark ben je nog steeds van harte welkom. Wie geholpen is met een hotelkamer, kan er terecht voor een vriendenprijs. De prijs per nacht bedraagt 50 euro, voor een week betaal je 300 euro. Stadsbelasting komt daar nog bij, maar die betaal je niet als je woonachtig bent in de hoofdstad.
Conscioushotels.com

Van der Valk Eindhoven
Ga voor de Martinus Take Away en geniet van een heerlijk aspergemenu. Liever sushi of een homemade burger? Kies dan voor Ozzo Take Away. Bestelde gerechten zijn af te halen bij de entree aan de snelwegkant van het hotel, bij de vijver.
Hoteleindhoven.nl

Vrijdag 10 april
Diverse WestCord Hotels maken ‘van de nood een deugd’. Bij hotel Schylge op Terschelling is het restaurant leeggehaald om de vloer op te knappen.

In Rotterdam kan bij hotel New York een gratis beetje worden opgehaald om mee te doen aan de knuffelberentocht voor kinderen. Bovendien is een gedeelte van het overgebleven voedsel gedoneerd aan de Voedselbank.

Bakkerij Westers in hotel Jakarta in Amsterdam heeft kleurplaten voor kinderen. Als deze gekleurd worden ingeleverd, ontvangen zij daarvoor iets lekkers en worden de kleurplaten door medewerkers van het hotel naar ouderen in de buurt gebracht.

In Delft is een samenwerking tot stand gekomen tussen hotel Delft en het Reinier de Graaf Ziekenhuis. Een verdieping van het hotel is tijdelijk ingericht als revalidatieafdeling voor cliënten.

Dinsdag 31 maart
Onder het mom ‘beter een goede buur…’ biedt Lumen Hotel & Events in Zwolle artsen en verpleegkundigen van het Isala Ziekenhuis de mogelijkheid om kosteloos te overnachten op een van de kamers. Op LinkedIn laat directeur Chris Lindeboom weten dat ‘medewerkers die verder weg wonen op deze manier de reistijd kunnen besparen’.

Maandag 30 maart
Hotel Stroom in Rotterdam heeft voor een lage prijs kamers beschikbaar voor ‘mensen die het hard nodig hebben’: zorgverleners, familieleden van zorgverleners en familieleden van patiënten. Het hotel is een kilometer verwijderd van het Erasmus MC.

Het is onderdeel van het initiatief Hotels Helpen. Op deze centrale plek kan accommodatie worden geboekt in de periode van het coronavirus. Kamers worden voor een klein bedrag aangeboden aan mensen die het hard nodig hebben.

De Swarte Ruijter heeft het arrangement ‘Ontspan op de Holterberg’. Volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. Zowel je diner als je ontbijt krijg je geserveerd op je hotelkamer. Je verblijft één nacht voor 120 euro per persoon.

Pulitzer Amsterdam biedt jou de gelegenheid ‘het hotel een beetje in huis te halen’ nu de deuren tot nader orde gesloten zijn. Via de SoundCloud-pagina van Pulitzer Amsterdam kun je meditaties beluisteren en via de webshop zijn hotelspullen voor thuis te bestellen.

Vrijdag 27 maart
Het Postillion Hotel in Dordrecht heeft kamers beschikbaar gesteld aan het Leger des Heils. ‘De organisatie neemt preventieve maatregelen om de mensen onder haar hoede zo goed mogelijk onderdak te bieden en wij helpen daarbij’, zo schrijft algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar op LinkedIn.

Donderdag 26 maart
Woon je in (de buurt van) Rijswijk, dan kun je voor het huren van werkruimte terecht bij Savarin. Van 9.00 tot 17.00 uur kun je terecht op een van de kamers met bureau. De kosten zijn 79,50 euro, maar daarbij zijn inbegrepen koffie, minibar met non-alcholische dranken, water, stuk handfruit, een ochtend- en middagsnack en een sandwich voor de lunch.

Woensdag 25 maart
Ben je op zoek naar een rustige en veilige werkplek nu er vanuit de politiek is geadviseerd om niet of zo min mogelijk op kantoor te werken? De deuren van de hotels van Amrâth Hotels staan voor je open. De keten heeft dagelijks een aantal kamers beschikbaar voor dagverhuur, onder andere in het Kurhaus in Scheveningen.

Een bijzondere werkplek mag je hotel New York in Rotterdam met een gerust hart ook noemen. Hier heb je eveneens de gelegenheid een (werk)kamer te huren, voor een halve of een hele dag.

Een aantal kamers van het Van der Valk-hotel Uden-Veghel wordt ingezet als geboortecentrum. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en verzekeraars CZ en VGZ. Het is nodig, omdat het in Noord-Brabant alle hens aan dek ik vanwege het coronavirus.

De ketens Fletcher en Van der Valk stellen hotels beschikbaar voor de opvang van patiënten met het coronavirus, zo meldt NU.nl. Meer dan honderd locaties worden zo snel mogelijk omgevormd tot een centrum voor patiëntenopvang, zo is te lezen in het artikel.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Coronavirus: restaurants en terrassen vanaf 1 juni weer open

Volgend artikel

Privéarrangement: slapen bij Pincoffs met diner van Parkheuvel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.