Nieuws

Liveblog: dit doen hotels in de strijd tegen het coronavirus

Hotels mogen de deuren in de strijd tegen het coronavirus weliswaar open houden, maar gasten zijn er nauwelijks. Hoe gaan zij om met de omstandigheden en wat doen zij om toch omzet te genereren. In dit overzicht lees je waar jij terechtkunt en wat je kunt doen. Je suis horeca.

Heb jij een aanvulling op dit overzicht, laat het ons dan weten. Stuur jouw informatie naar rik@chefsfriends.nl.

Dinsdag 31 maart
Onder het mom ‘beter een goede buur…’ biedt Lumen Hotel & Events in Zwolle artsen en verpleegkundigen van het Isala Ziekenhuis de mogelijkheid om kosteloos te overnachten op een van de kamers. Op LinkedIn laat directeur Chris Lindeboom weten dat ‘medewerkers die verder weg wonen op deze manier de reistijd kunnen besparen’.

Maandag 30 maart
Hotel Stroom in Rotterdam heeft voor een lage prijs kamers beschikbaar voor ‘mensen die het hard nodig hebben’: zorgverleners, familieleden van zorgverleners en familieleden van patiënten. Het hotel is een kilometer verwijderd van het Erasmus MC.

Het is onderdeel van het initiatief Hotels Helpen. Op deze centrale plek kan accommodatie worden geboekt in de periode van het coronavirus. Kamers worden voor een klein bedrag aangeboden aan mensen die het hard nodig hebben.

De Swarte Ruijter heeft het arrangement ‘Ontspan op de Holterberg’. Volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. Zowel je diner als je ontbijt krijg je geserveerd op je hotelkamer. Je verblijft één nacht voor 120 euro per persoon.

Pulitzer Amsterdam biedt jou de gelegenheid ‘het hotel een beetje in huis te halen’ nu de deuren tot nader orde gesloten zijn. Via de SoundCloud-pagina van Pulitzer Amsterdam kun je meditaties beluisteren en via de webshop zijn hotelspullen voor thuis te bestellen.

Vrijdag 27 maart
Het Postillion Hotel in Dordrecht heeft kamers beschikbaar gesteld aan het Leger des Heils. ‘De organisatie neemt preventieve maatregelen om de mensen onder haar hoede zo goed mogelijk onderdak te bieden en wij helpen daarbij’, zo schrijft algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar op LinkedIn.

Donderdag 26 maart
Woon je in (de buurt van) Rijswijk, dan kun je voor het huren van werkruimte terecht bij Savarin. Van 9.00 tot 17.00 uur kun je terecht op een van de kamers met bureau. De kosten zijn 79,50 euro, maar daarbij zijn inbegrepen koffie, minibar met non-alcholische dranken, water, stuk handfruit, een ochtend- en middagsnack en een sandwich voor de lunch.

Woensdag 25 maart
Ben je op zoek naar een rustige en veilige werkplek nu er vanuit de politiek is geadviseerd om niet of zo min mogelijk op kantoor te werken? De deuren van de hotels van Amrâth Hotels staan voor je open. De keten heeft dagelijks een aantal kamers beschikbaar voor dagverhuur, onder andere in het Kurhaus in Scheveningen.

Een bijzondere werkplek mag je hotel New York in Rotterdam met een gerust hart ook noemen. Hier heb je eveneens de gelegenheid een (werk)kamer te huren, voor een halve of een hele dag.

Een aantal kamers van het Van der Valk-hotel Uden-Veghel wordt ingezet als geboortecentrum. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en verzekeraars CZ en VGZ. Het is nodig, omdat het in Noord-Brabant alle hens aan dek ik vanwege het coronavirus.

De ketens Fletcher en Van der Valk stellen hotels beschikbaar voor de opvang van patiënten met het coronavirus, zo meldt NU.nl. Meer dan honderd locaties worden zo snel mogelijk omgevormd tot een centrum voor patiëntenopvang, zo is te lezen in het artikel.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ewout Eleveld chef van tweede restaurant Parc Broekhuizen

Volgend artikel

Lam: lekker in de lente en eenvoudig online te bestellen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.