Nieuws

Coronavirus: restaurants en terrassen vanaf 1 juni weer open

Restaurants in Nederland mogen de deuren vanaf maandag 1 juni weer openen. Er mogen maximaal dertig gasten binnen zijn en op anderhalve meter afstand van anderen. Reserveren is verplicht. Ook terrassen zijn vanaf bovengenoemde datum weer in bedrijf. Aldus premier Rutte woensdag 6 mei tijdens een persconferentie.

De maatregelen die sinds 15 maart zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus, hebben goed gewerkt.

Stappenplan
En daarom heeft het kabinet een stappenplan ontwikkeld, dat echter alleen kan worden uitgevoerd als er geen terugval is als het gaat om het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuispatiënten.

Maximaal dertig mensen
Voor restaurants en cafés betekent dit stappenplan dat ze de deuren vanaf maandag 1 juni weer mogen openen. Voorwaarden zijn dat er maximaal dertig mensen binnen mogen zijn, inclusief personeel, en dat gasten verplicht moeten reserveren. Het ‘houd anderhalve meter afstand’-principe blijft overeind.

Anderhalve meter
Ook mogen vanaf bovengenoemde datum de terrassen weer open. Hier is geen limiet gesteld als het gaat om het aantal gasten, wel geldt ook hier de anderhalvemeterregel.

Het lijkt aanvullend op het hierboven genoemde aantal, maar helemaal duidelijk is dat nog niet.

Honderd mensen
Mochten de ontwikkeling volgens plan verlopen, dan geldt per 1 juli een verhoging van het maximum aantal personen naar honderd.

Campings
Vanaf 1 juni mogen ook bioscopen, theaters en concertzalen de deuren openen. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden.

Per 1 juli is het voor campings ook weer mogelijk om gasten te ontvangen. Sportscholen blijven vooralsnog gesloten tot 1 september.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Aspergejournaal (1): de teelt

Volgend artikel

Liveblog: dit doen hotels in de strijd tegen het coronavirus

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.