Chef2Chef

Chef2Chef: Jilt over Bert-Jan, Bert-Jan over Jilt

Jilt Cazemier runt al jaren met zijn vrouw Froukje het prachtige restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren. Zijn rechterhand, Bert-Jan Jipping uit het naburige Annen, werkt al 9 jaar voor De Vlindertuin. Ze kennen elkaar van haver tot gort.

In deze aflevering van Chef2Chef schotelen wij Jilt en Bert-Jan, buiten elkaars zicht, dezelfde vragen voor. Vragen die gaan over de ander. Dus chef-kok Jilt vertelt over souschef Bert-Jan en Bert-Jan over Jilt. Duidelijk is dat de verschillende karakters elkaar goed aanvullen in de keuken van De Vlindertuin.

Restaurant De Vlindertuin is gelegen aan de Stationsweg 41, zeg maar de hoofdstraat van Zuidlaren. De Noord-Drentse plaats telt ruim 10.000 inwoners en ligt tussen de 15 kilometer verderop gelegen steden Groningen en Assen. Campings en recreatieparken in de omgeving zorgen voor de nodige toeristische toeloop.

De Vlindertuin is gevestigd aan een groene brink met oude eikenbomen. Het restaurant kent een romantische, ruime setting. De tafels zijn voorzien van linnen en verse bloemen. De Vlindertuin beschikt al jaren over een Michelinster en is aangesloten bij restaurantorganisatie Alliance Gastronomique. Jilt Cazemier leidt de keuken en zijn vrouw Froukje de bediening. Het restaurant ademt rust, ruimte en klasse. Ingrediënten die zorgen voor heerlijke gastvrije sfeer, zo heeft ChefsFriends mogen ervaren.

Vorig artikel

Met sterrestaurant Katseveer lunchen op zandplaat Oosterschelde

Volgend artikel

Herman den Blijker en Hans van Wolde lanceren containerconcept

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.