Nieuws

Blok’s Restaurant in Amersfoort wordt in nieuwe jaar MEI

Ondernemers Ingeborgh en Marco Blok kiezen voor een nieuwe koers. Met ingang van januari 2020 gaan ze in het pand aan de Krommestraat in Amersfoort starten met MEI, waar de nadruk ligt op een mooie synergie tussen natuur, keuken en tafel. Dit betekent dat ze stoppen met Blok’s Restaurant.

Een nieuw concept voor een duurzaam en toekomstbestendig adres, waar mensen zich thuis zullen voelen. Ingeborgh en Marco Blok openen volgend jaar januari MEI, een eetgelegenheid die draait om synergie tussen natuur, keuken en tafel.

Michelin
MEI wordt gerealiseerd in het pand aan de Krommestraat in Amersfoort, waar ze nu Blok’s Restaurant exploiteren. Daarmee gaan ze dus stoppen. Dit besluit betekent voor de ondernemers ook dat ze afscheid nemen van de Michelinster, die het restaurant sinds 2012 bezit.

Gasten
‘Voor ons een logisch besluit’, zo laten de eigenaren weten. ‘De waardering van Michelin heeft ons veel goeds gebracht, maar zo’n ster brengt ook veranderingen die we niet hadden voorzien en niet per se nastreefden.’

De notering in de gids zorgde er bijvoorbeeld voor dat de samenstelling van het gastenbestand gaandeweg veranderde van 80 procent Amersfoort en 20 proces extern naar 90 procent externe gasten en nog maar 10 procent lokaal.

Nieuwe locatie
Ingeborgh en Marco hebben enige tijd overwogen op zoek te gaan naar een nieuwe locatie met meer parkeerruimte en eventueel zelfs buiten de stad. ‘Tot we op een dag beseften dat we helemaal niet weg willen. We horen hier!’

Seizoenen
Daarom de keuze om in hetzelfde pand een nieuwe, frisse start te maken. ‘Een nieuw creatief avontuur, waarvoor we veel inspiratie hebben opgedaan in Berlijn.

Marco en zijn vaste rechterhand Robin Bok, met wie we al zes jaar perfect samenwerken, gaan weer in alle vrijheid koken en zullen Amersfoort verrassen met goede en gezonde seizoensproducten. Zonder waste en in een goede ambiance.’

Groenten
Groenten gaan de hoofdrol spelen en voor vlees en vis wordt enkel gewerkt met duurzame en biologische producten. ‘Denk aan kabeljauw uit de Noordzee, een reetje uit Birkhoven, eventueel mooi biologisch rund- en varkensvlees uit de buurt. Je kunt ons ook in de bossen tegenkomen, zelf onze paddenstoelen zoekend.’

Naam
Het nieuwe concept heet mei. ‘De maand mei speelt een grote rol in onze levensgeschiedenis en is toevallig de afkorting van onze namen. Voor wie zijn klassiekers kent: het gedicht ‘Mei’ van Herman Gorter, met die mooie beginregel ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’ was ook een inspiratiebron.’

Verbouwing
Bij het nieuwe concept hoort een nieuw en fris interieur, met onder andere een schitterende bar. Hiervoor is een kleine verbouwing nodig. De laatste avond van Blok’s Restaurant is op 29 december. Wil je er nog een keer dineren, volg dan deze link om te reserveren.

MEI opent op 20 januari 2020 en is zes dagen in de week open voor het diner (zondag gesloten). ChefsFriends wenst Ingeborgh en Marco heel veel succes met deze stap, alle veranderingen en het nieuwe concept.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De favoriete delicatessenzaken in Gelderland van Kees Hensen

Volgend artikel

Inter Scaldes in Kruiningen op 1 in Lekker Top-100 2020

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.