Sociale media

Acht travel bloggers op Instagram om te volgen

Een van de voordelen van sociale media: je kunt vanachter je smartphone of computer de hele wereld over zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Met name travel bloggers op Instragram publiceren de mooiste foto’s van de meest bijzondere uithoeken. ChefsFriends.nl grasduinde door het overweldigende aanbod en selecteerde acht travel bloggers op Instagram die ons inspireren en waarvan wij vinden dat je ze moet volgen. De keuze is gebaseerd op willekeur en dat geldt ook voor de volgorde waarin ze hieronder worden gepresenteerd.

Isabel Mosk (@isabelmosk) Zou jij het durven: je baan opzeggen om de wereld rond te (kunnen) reizen? Isabel wel. Woont in Amsterdam, als ze niet buiten de landsgrenzen verblijft (bezocht al 58 landen, zo staat in haar biografie), en is op dit moment bezig aan een reis van zes maanden door Azië. Wat zijn we jaloers! Alleen dat is al een reden om haar te volgen. Doe je dat, dan heb je direct door dat daarvoor nog meer goede redenen zijn. Haar reis kun je ook volgen op Storiesandstamps.com.

Carrie (@atravelingpair) Carrie is de helft van een ‘reizend duo’ en een ‘New Yorks koppel’. Hij en zij reizen samen de wereld rond en delen hun ervaringen via Instagram. In de biografie worden foto’s aangekondigd van bezoeken aan Zuid-Korea, Noorwegen, Napa, Colorado, Bolivia en Griekenland. Direct gaan volgen dus om deze reizen straks online te kunnen bekijken. Eveneens te verwachten: hun blog Atravelingpair.com.

Dirk Wijnand de Jong (@yourbesttravelphotos) Dirk Wijnand de Jong heeft last van een vervelende en zware verslaving: reizen, daarover schrijven en foto’s van zijn belevenissen delen via zijn Instagram-account. Wie het account tagt in zijn of haar foto’s, heeft de kans op een aanbeveling. Volgen en taggen dus!

Vaughan McShane (@vaughanmac_) en Lauren Manuel McShane (@thetravelmanual) Vergeet de underscore (het lage streepje) niet in het eerste account, omdat je anders niet begrijpt waarom we deze Zuid-Afrikaanse reisliefhebber hebben gekozen. De foto’s komen van het echtpaar Vaughan en Lauren Manuel McShane (zij heeft ook een eigen account) uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Ook doen: hun blog Thetravelmanual.com bezoeken.

Beth Williams (@travelsintranslation) Professioneel travelblogger en Azië-expert. Woonachtig in Chicago, Verenigde Staten, maar geproefd van het leven in Japan en Hongkong. Heeft de ambitie om met haar blog Travelsintranslation.com een belangrijke bron zijn met informatie over de cultuur en de taal van Azië en – natuurlijk – het werelddeel zelf. Wat ze ook nastreeft: een bezoek brengen aan elk Disney Park in de wereld.

Dr. Cacinda Maloney (@pointsandtravel) Nam de afgelopen twintig jaren iedere zes weken vrij om op vakantie te gaan. Op advies van een (voormalige) werkgever. Als dat geen goed excuus is. Bezocht inmiddels al meer dan zeventig landen en heeft op haar blog Pointsandtravel.com een bucketlist staan die bestaat uit 126 punten… Er gaan dus nog veel meer mooie foto’s komen.

Fiek, Manon en Vi (@girlslove2travel) Totaal verschillend in karakter, maar met allemaal dezelfde passie. Zo introduceren Fiek, Manon en Vi zich op hun (Nederlandstalige) blog Girslove2travel.com, waaraan dit inspirerende Instagram-account is gelieerd. ‘Om te leven moet je reizen’, zo klinkt de filosofie. Opgericht door en voor travel girls, dus eigenlijk mag ChefsFriends.nl er helemaal niet naar kijken. ‘Samen motiveren en inspireren we elkaar om de wereld te verkennen.’

Keith Jenkins (@velvetescape) Formeel woonachtig in Amsterdam, maar de grachten ruilt Keith vaak in voor buitenlandse zeeën, rivieren en meren. De professionele foodblogger is meer dan de helft van zijn tijd in het buitenland en deelt zijn reispassie graag met volgers. Niet alleen via Instagram, ook via Twitter en Facebook. Keith is erin geslaagd een serieuze community te bouwen rond zijn eigen merk, zijn personal brand. Op zijn blogplatform Velvetescape.com komt alles samen.

Vorig artikel

Astrid Schreuders logt in bij Pressroom INK Hotel Amsterdam

Volgend artikel

Culihoppen Harderwijk: zeven restaurants in één middag

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.