Nieuws

Culihoppen Harderwijk: zeven restaurants in één middag

Culihoppen, noemen ze het in Harderwijk. Op één middag heerlijk eten en drinken in zeven verschillende restaurants. Het initiatief slaat aan, laat Rik Jansma van restaurant Basiliek weten. Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar voor deze gastronomische wandeling op 31 mei.

Culihoppen is beleven, genieten en verhalen delen, staat te lezen op de site Culihoppen.nl. Je hopt van restaurant naar restaurant waar je geniet van het gezelschap, van de sfeer en van een heerlijk gerechtje met een glaasje wijn. Het is een ongedwongen gastronomische ontdekkingstocht langs Harderwijkse toplocaties samen met familie, vrienden en relaties.

Een van de zeven deelnemende zaken is sterrestaurant Basiliek aan de Vischmarkt. ‘De deelnemers kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur zelf bepalen welke route ze lopen. Alle restaurants serveren een tussengerecht en een drankje. Wij serveren die dag schol met mossels, zeekraal, lamsoren, witte asperges en knoflook-witte wijn saus’, aldus Rik Jansma van Basiliek.

De restaurants hebben de gerechten afgestemd op elkaar. Zo krijgen culihoppers dus een gevarieerde eetmiddag gepresenteerd. Culihoppen in Harderwijk staat in het teken van het voorjaar. De deelnemende restaurants zijn:

Restaurant Ratatouille (Vischmarkt 6)

Brasserie De Boterlap (Markt 5)

Bistro – Wijnbar Klein Parijs (Bruggestraat 47)

Brasserie De Bank (Smeepoortstraat 1)

Restaurant Basiliek (Vischmarkt 57L)

Restaurant De Dolle Griet (Bruggestraat 22)

Restaurant Tommy’s (Vijhestraat 3)

Deelname aan Culihoppen op 31 mei kost 49,95 euro. Daarvoor krijg je zeven gerechtjes met bijpassende drankjes. Aanmelden kan via een formulier op internet. Er kunnen maximaal 350 culihoppers deelnemen. Wees er dus snel bij, want de teller staat al op 300.

 

Vorig artikel

Acht travel bloggers op Instagram om te volgen

Volgend artikel

Meesterlijk menu voor Meestergastheer Latour Noordwijk

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.