Favoriete werkplek

Astrid Schreuders logt in bij Pressroom INK Hotel Amsterdam

Horeca en het Nieuwe Werken gaan perfect samen. Daarom introduceren we de serie De favoriete werkplek van… Met de camera in de hand bezoeken we met een food- en travelliefhebber zijn of haar favoriete locatie. De aftrap wordt gedaan door Astrid Schreuders van AstridsTaste.com. Zij logt met haar laptop regelmatig in aan een tafeltje in de Pressroom, het restaurant van INK Hotel Amsterdam – MGallery Collection, en verklapt bovendien waar ze graag komt voor ontbijt, lunch, diner, borrel en overnachting.

Astrid Schreuders is minstens zo bekend onder haar (Twitter)naam AstridsTaste. Ze adviseert horecabedrijven en schrijft over (trends in) horeca en food. En als je ergens over schrijft, moet je daarover ook op de hoogte zijn. Toch? Dus is Astrid vrijwel dagelijks te vinden in de horeca en kent ze alle chefs en sommeliers, de mooiste plekjes, de lekkerste producten en de trends. Ze schrijft daarover voor diverse media, Twittert erover als @AstridsTaste, post erover op Facebook en blogt erover op AstridsTaste.com.

Haar favoriete werkplek is een tafel aan het raam van Pressroom, het restaurant van INK Hotel Amsterdam – MGallery. Onder andere vanwege de chef, Tjitze van der Dam.

Op ons verzoek geeft ze ook nog aan waar het heerlijk vertoeven is voor een ontbijt, lunch, diner, borrel en/of overnachting. Daar komen ze:
Ontbijt: Scheiwijk voor Fijnproevers – culinaire pitstop bij Eemnes en Gorinchem langs de snelweg A27, waar koks alles zelf maken met hoogwaardige ingrediënten. Pers zelf je jus d’orange of neem een verse smoothie, eet een oathie, croissant, pastei de nata of één van de vele broodjes en je dag begint super goed. Ook een fijn adres voor culinaire boeken en cadeaus.
Lunch: lunchroom Cappucino in Rotterdam – eigenwijze zaak van Ank van der Waal en Ron van Beek met een bekroond ‘bakkie pleur’ (vijfvoudig winnaar Ketelbinkie Koffietrofee), lekkere broodjes, salades, verse sappen en heerlijke taart.
Diner: bistro Formidable in Breda – très Franse bistro met oesters, bouillabaisse, steak tartaar, eendenborst en mousse au chocolat. Seulement Franse wijnen, Franse muziek en een lekkere losse sfeer.
Borrel: de bar van het nieuwe Vesper Hotel in Noordwijk – met een 10 meter hoge kast van staal en messing vol met vintage kunst en design onder een hemel van glas-in-lood. Een bijzondere plek waar ook nog eens fijne cocktails, goede wijnen en lekkere hapjes worden geserveerd.
Slapen: Dalauro bed & breakfast in Eyserheide – Rob en Laura leggen je hier op een heel persoonlijke manier in de watten. Fijne kamers met alle comfort en uitgebreid ontbijt met een ontbijtamuse en veel lekkers uit Limburg. Eén keer in de week kun je aanschuiven als Rob ’s avonds kookt, en anders zijn sterrestaurant De Leuf (Ubachsberg) of Taverne Lambieck (Eys) vlakbij.

Vorig artikel

Avant-Garde Van Groeninge scoort met PSV Kampioensmenu

Volgend artikel

Acht travel bloggers op Instagram om te volgen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.