Nieuws

Tophotels deelnemer eerste editie Amsterdam Cocktail Week

Meer dan vijftig bars doen van maandag 6 tot en met zondag 12 maart mee aan de eerste editie van de Amsterdam Cocktail Week. Bij onder andere de tophotels in de hoofdstad kun je de hele week terecht voor workshops en alcoholische en alcoholvrije cocktails.

De eerste editie van de Amsterdam Cocktail Week is een initiatief van de horecaprofessionals Tess Posthumus (World’s Best Female Bartender), Timo Janse, Kevin Kroon en Albert van Beeck Calkoen.

Signatuurcocktails
Van maandag 6 tot en met zondag 12 maart geven de meest toonaangevende hoofdstedelijke bars workshops en ontwikkelen zij signatuurcocktails en longdrinks in samenwerking met een alcoholisch en non-alcoholisch drankmerk.

Non-alcoholisch
Met als doel de nog steeds bestaande drempel van de cocktail te verlagen en de non-alcoholische variant het podium te bieden die het verdient.

Cocktailcultuur
‘De Nederlandse cocktailcultuur staat nog in de kinderschoenen, terwijl Amsterdam op het gebied van cocktails niet meer onder doet voor wereldsteden als Londen, Parijs en New York’, aldus de initiatiefnemers.

Bars
De Amsterdam Cocktail Week moet het genieten van een cocktail (met of zonder alcohol) toegankelijk maken en de drempel naar de bars verlagen.

Kwaliteit en gastvrijheid
De deelnemende locaties, onder andere de bars van tophotels, zijn gekozen op basis van gastvrijheid, kwaliteit en toegankelijkheid.

Iedere bar wordt gekoppeld aan twee merken waarmee aantrekkelijk geprijsde signatuurcocktails worden bereid.

Workshops
De workshops vinden overdag plaats. Daarin wordt gewerkt met begrijpelijke recepten, zodat deze thuis door iedereen gemakkelijk (na) te maken zijn.

Deelnemers
Voor een overzicht van de deelnemende (hotel)bars kun je terecht op de website van de Amsterdam Cocktail Week.

Vorig artikel

Romantisch Valentijnarrangement bij Bridges Restaurant

Volgend artikel

Gratis tickets voor Waddentocht bij verblijf in Waddenlodge Texel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.