Nieuws

Joris Bijdendijk serveert geitenbokmenu in Rijks Amsterdam

Joris Bijdendijk was onlangs te gast bij De Wereld Draait Door om te praten over vlees van de geitenbok. Aanleiding was de vraag waarom we dit niet eten. De chef-kok van Rijks Amsterdam voegt de daad nu bij het woord en laat Pasen 2017 in het teken staan van geitenbok.

Bokjesvlees is erg smakelijk, maar wordt in Nederland nauwelijks gegeten. Mannelijke geitjes geven geen melk en omdat er voor het vlees in ons land geen afzetmarkt is, gaat het naar het buitenland.

De Wereld Draait Door
Zonde, zo meent sterchef Joris Bijdendijk van restaurant Rijks in Amsterdam. Recent hield hij, in samenwerking met culinair journalist Joël Broekaart, al een pleidooi op tv tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door.

Pasen
Nu voegt hij de daad bij het woord. ‘Met Pasen wordt traditioneel lamsvlees gegeten, maar Rijks breekt met deze traditie en kiest voor de geitenbok.’

Seizoen
En wat Joris betreft is dit meteen de jaarlijkse aftrap van het geitenbokkenseizoen. ‘Goed voor onze boeren die de export van bokjes niet meer hoeven te bekostigen en beter voor ons vleesbewustzijn.’

Reserveren
Eerste Paasdag, zondag 16 april, wordt een geitenbokkenmenu geserveerd voor 35 euro per persoon. Reserveren kan via de website van Rijks. Daar kun je ook terecht voor de voorwaarden.

Vorig artikel

Rotterdam Marriott Hotel en Schmidt Zeevis starten vismarkt

Volgend artikel

Wijnmakersdiner bij De Hoefslag in Bosch en Duin

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.