Blog

Blog Bij Jef: omsingeld door bouwvakkers, containers en kranen

Wat een week. Vanaf vandaag is ons restaurant & hotel Bij Jef officieel een bouwplaats in plaats van een horecabedrijf. Nadat we maandag alle gasten na het ontbijt hebben uitgezwaaid, hebben we met al onze medewerkers het hele restaurant en hotel leeggehaald.

De afgelopen maanden waren soms best pittig, je zit in een spanningsveld tussen het komen en gaan van gasten met daarnaast het organiseren van de bouw en alle lopende werkzaamheden.

Concentreren op de bouw
Nu zijn we tot half december omsingeld door bouwvakkers, containers en kranen en kunnen we ons volledig concentreren op de bouw. Dat geeft een enorme rust.

Dat lekkere gevoel is er ook, omdat het vanaf vandaag alleen nog maar mooier wordt. Te beginnen met het samentrekken van het bestaande pand en de nieuwbouw ernaast.

Staal in de keuken
We hebben echt een waanzinnige aannemer. Iemand die denkt in oplossingen in plaats van problemen.

Wij hebben heel duidelijke ideeën over het resultaat en over alles valt te praten. In de eerste schetsen zouden in de keuken meerdere palen komen, nodig om het plafond te dragen.

Jef zag dat absoluut niet zitten en dus is dit uiteindelijk opgelost door twee enorme dikke ijzeren balken. Staal van maar liefst 6 ton (!).

Op dit moment een heel bijzonder gezicht, maar als het plafond straks is voltooid en de verdieping staat erop, dan zie je er niets meer van.

Vergunning
Het spannendste moment tot nu toe was het vergunningentraject. Daarvoor was onder andere een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Den Hoorn heeft een beschermd dorpsgezicht en in nauwe samenwerking met de welstandscommissie zijn we tot een plan gekomen dat heel mooi past in het dorp. Die gesprekken hebben ons uiteindelijk zelfs een mooier resultaat opgeleverd.

Dorpsgezicht
Aan de voorkant zie je een woning, traditioneel gebouwd zoals in het straatbeeld van het dorp, en aan de achterkant een schuur en dat alles wordt met elkaar verbonden door glas.

Achter de zaak loopt een slingerweggetje. Als je op die weg gaat staan, kun je heel mooi de achterkant van het dorpsgezicht zien.

Een slinger van verschillende huizen en schuren. Je kunt nu al zien dat het nieuwe pand er heel goed tussen past.

Ophef
Ik hoop dat het beeld dat wij voor ogen hebben, nu ook langzaam zichtbaar wordt voor onze omgeving.

Het begin van deze bouw heeft aardig wat ophef veroorzaakt. Zelfs tot de rechter aan toe hebben we onze buurman moeten overtuigen.

Vertrouwen
Dit is een lang traject geweest, wat helaas toch een smet op het voortraject van de bouw heeft gegeven.

Het gevoel van wantrouwen in plaats van vertrouwen heeft mij wel geraakt. We willen niets liever dan er juist iets heel moois van maken. Jammer dat dit vertrouwen er niet gelijk is geweest.

Opbouw
Vanaf nu verheugen we ons op het resultaat. De komende dagen worden de panden met elkaar verbonden en begint de opbouw. Daar zien we enorm naar uit.

Een bezoek aan Bij Jef moet het ultieme eilandgevoel oproepen, wij werken er hard aan.

Jef Schuur en Nadine Mögling Bij Jef TexelJef Schuur en Nadine Mögling zijn eigenaar van Bij Jef, een met één Michelinster bekroond restaurant met hotelkamers in Den Hoorn op Texel. Ze gaan hun bedrijf flink uitbreiden en doen op ChefsFriends exclusief verslag van de vorderingen. De keuken van Jef wordt bijna vier keer zo groot en het aantal kamers groeit van acht naar twaalf. Bij Jef is aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers en QL Hotels & Restaurants.

Vorig artikel

Tartaar, kreeft, sukade en Bloody Mary van Joris Peters

Volgend artikel

Honderd klassieke Martini’s bij Pulitzer Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.